Asistenţii medicali argeşeni au marcat Ziua Internaţională a Copilului

Ordinul Asistenţilor Medicali Filiala Argeş în parteneriat cu Spitalul de Pediatrie din Pitești  a organizat în data de 1 Iunie cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului ce-a de-a cincea ediție a simpozionului „Împreună pentru o generaţie sănătoasă”.

Evenimentul a reunit peste 200 de asistenți medicali argeșeni din Spitalul de Pediatrie, cabinete de medicină de familie, unități medicale private, instituții de asistență socială.

Agenda simpozionului a cuprins lucrări științifice de real interes din domeniul puericulturii, pediatriei, educației pentru sănătate, susținute de asisten­ţi medicali, medici specialiști, kinetoterapeuți, psihologi, fiecare evidenţiind particularităţi în prevenirea, tratarea și îngrijirea bolilor la copii.

”ŞȘtim că un adult sănătos începe cu un copil sănătos, iar această manifestare științifică își propune o parcurgere a fiecărei verigi responsabile cu starea de sănătate copilului, astfel încât,  prin schimbul de experiență între profesioniști, informare și educație medicală corecte să construim o comunitate argeșeană sănătoasă”  a precizat în mesajul de deschidere Nelli Homeghiu, vicepreședinte al OAMGMAMR Argeș.

”Copiii reprezintă viitorul, iar asigurarea creșterii și dezvoltării lor sănătoase trebuie să fie principala preocupare a tuturor societăților. O stare de sănătate bună nu înseamnă doar lipsa bolii, este o stare fizică, psihică și socială completă și adecvată. Problematica și dinamica îngrijirilor de sănătate impun noi abordări, asistenţii medicali având un rol esențial în asigurarea unei educaţii sanitare cît mai bune, care să încurajeze aplicarea prevenţiei şi să determine scăderea nivelului îmbolnăvirilor la copii. Copiii noștri sunt cea mai valoroasă resursă a lumii și am convingerea că, numai ÎMPREUNĂ, toți factorii responsabili din sănătate, putem atinge acest deziderat, de creștere a calității vieții și a stării generale de sănătate a copiilor argeșeni” a declarat Estera Ambruș, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here