Pendiuc, învins de câinii maidanezi

NEPUTINŢĂ Deşi Primăria Piteşti e asaltată de sute şi sute de sesizări privind haitele de maidanezi din toate cartierele, deşi 1.000 de piteşteni sunt muşcaţi, anual, deşi legea permite eutanasierea câinilor nerevendicaţi după un anumit număr de zile, primarul Tudor Pendiuc evită, de ani buni, să ia măsuri eficiente. „La Craiova, îmi era frică de infractori şi de bandele de cartier; la Piteşti, îmi e frică de maidanezi”. Asta îmi spunea, zilele trecute, un cunoscut, venit de doi ani la Piteşti, din Craiova. Iar cuvintele lui nu sunt deloc departe de adevăr. De mai bine de şapte ani, în ciuda promisiunilor pompoase, Piteştiul e plin de mii de maidanezi. Iar scuzele de genul „nu ne permite legea” sau promisiunile de genul „vom construi o nouă biobază” nu au nicio acoperire în faţa celor aproximativ 1.000 de piteşteni muşcaţi, anual.
În acest an, mai mult ca oricând, fie pe Internet, fie telefonic, Primăria este asaltată de sute de sesizări privind haitele de maidanezi din toate cartierele şi, de fiecare dată, răspunsul e acelaşi, gol, banal şi de doi lei: „Încercăm să găsim soluţii viabile pentru rezolvarea, în cele mai bune condiţii, a problemei câinilor fără stăpân”.
Mult trâmbiţata colaborare cu Asociaţia „Ute Langenkamp: Iubiţi Maidanezii” s-a dovedit a fi un eşec lamentabil, ca şi campania „Sterilizează şi returnează”. Apropo de aceasta din urmă, e dovedit medical că sterilizarea maidanezilor nu le reduce acestora agresivitatea, ba dimpotrivă. Iar, în ultimii trei ani, mulţi piteşteni au fost muşcaţi tocmai de aceşti câini sterilizaţi. Deşi legislaţia permite ca, după un anumit număr de zile, maidanezii nerevendicaţi să fie eutanasiaţi, Primăria Piteşti evită de prea mult timp să intervină.
Practic, după lăsarea serii, dacă ieşi la plimbare prin cartierele Piteştiului, ai şanse foarte mari să fii atacat şi muşcat de haitele de maidanezi. Iar zonele cu haite periculoase au devenit deja „celebre” printre piteşteni. Din sesizările trimise pe  www.domnuleprimar.ro şi pe alte site-uri, dar şi din telefoanele primite la redacţie, am reuşit să facem o „hartă” a…zonelor unde cei mai periculoşi maidanezi au pus stăpânire. V-o prezentăm, în cele ce urmează.

Harta maidanezilor e teribil de întinsă

Piaţa Traian, cartierul Banat – 7-8 maidanezi. Pe 1 septembrie, doamna  Mirela Stoenescu a postat următoarea sesizare: „În această dimineaţă, la ora 9.30-9.35, un băiat era să fie muşcat de o haita de 7-8 maidanezi aciuaţi lângă Piaţa Traian, o zonă cu mult trafic pietonal. Chiar nu poate ridica nimeni acei maidanezi şi celelalte mii de câini din Piteşti? Nu ne mai aburiţi cu noul adăpost! Eutanasiaţi maidanezii, legea vă permite! Nu o să vă mai votez în 2012 şi recomand tuturor piteştenilor să nu vă mai voteze. Sunteţi incapabil de soluţii pentru binele comunităţii!
Bd. Eroilor, lângă restaurantul „Casa Universitarilor” – 9-10 maidanezi. De departe una dintre cele mai periculoase zone din municipiu, mai ales după lăsarea serii. E o adevărată aventură să treci singur pe acolo. Zeci de piteşteni au fost atacaţi şi muşcaţi în ultimii trei ani. Noaptea, ca pieton, ai toate şansele să fii făcut praf de maidanezi lângă „Casa Universitarilor”. Haita de acolo s-a aciuat încă din 2004.
Strada I.P. Comăneanu, bloc A4, cartierul Craiovei – 5-6 maidanezi. „Pentru locatarii din blocul A4, e o teroare să intre seara în bloc. Mai mulţi maidanezi şi-au făcut aici sălaş din 2009 şi sunt foarte răi. Am fost muşcat de două ori până acum”, ne-a scris domnul Mihai Predescu.
Străzile Vânători şi Barbu Ştefănescu Delavrancea, aproape de Spitalul Militar – 10-15 maidanezi. Două haite de maidanezi sălăşluiesc aici de mai bine de un an şi jumătate. Cel puţin 10 oameni au fost atacaţi în ultimele două luni.
Strada Mihai Eminescu, în spatele blocurilor 32, 33 şi 34, cartier Popa Şapcă – 9-10 maidanezi. De câteva luni, acolo s-a aciuat o haită de maidanezi care-i terorizează pe cei care locuiesc în zonă. După lăsarea întunericului, oamenii nu mai au curajul să iasă din scara blocului.

„Locuiesc într-un cartier stăpânit de câini – cartierul Trivale”

Blocurile 26 şi 27, cartier Trivale – 12- 15 maidanezi. Legat de această zonă plină de maidanezi, doamna Simona Curea a făcut o amplă sesizare: „Locuiesc într-un cartier stăpânit de câini – cartierul Trivale. Nu ştim cum să mai ocolim atâţia câini ca să ajungem acasă. Soţul meu a venit cu pantalonii franjuri acasă, din cauza unui maidanez. Vă spun cu toată sinceritatea că sunt cam 12-15 în jurul blocurilor 26 şi 27, să duci gunoiul la container e o adevărată escapadă. De ce suntem obligaţi să mergem cu teamă pe stradă? Cumva câinii au mai multe drepturi decât noi, cetăţenii ?! Oraşul lalelelor s-a transformat uşor, uşor în ,, oraşul câinilor maidanezi” Cartierul Montan Star, 10-15 maidanezi. Şi aici sunt piteşteni care au ajuns la exasperare din cauza câinilor fără stăpân. Un exemplu, doamna Mariana Nedelea: „Vă rog frumos să rezolvaţi problema câinilor comunitari din cartierul Montan Star, sunt foarte mulţi. Copilul nu iese cu bicicleta din cauza câinilor şi mai sunt şi agresivi, nu mai vorbesc de mizeria de pe alee: în fiecare zi mătur şi spăl în faţa casei. Nu se poate aşa ceva, doar trăim într-un oraş care se crede a fi curat”.
În spatele restaurantului Negoiu, cartier Craiovei – 10-12 maidanezi. „Vă rog frumos să faceţi ceva (eutanasiere!) cu câinii din spatele complexului Boema-restaurant Negoiu şi din parcul respectiv, pentru că s-au înmulţit peste măsură şi fac o gălăgie infernală noaptea, mizerie, chiar au muşcat pe cineva”, a sesizat Primăria domnul Daniel Răzvan Grigore. Fără efect, ca în atâtea zeci şi zeci de cazuri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.