Pacea de la Stoeneşti

ROŞU-PORTOCALIU Mircea Geoană şi senatorul Mircea Andrei au petrecut la Zilele comunei Stoeneşti, băgând în ceaţă electoratul.

Nimic nu pare aşa de spectaculos – nici chiar ştirile despre Gaddafi – precum întâlnirile directe dintre cele două tabere din Argeş ale PDL şi PSD. Un adevărat spectacol, aşa cum judeţul nostru nu a mai trăit niciodată. Deşi şi-au delimitat zonele de influenţă, unde fiecare tabără îşi face jocul şi propria strategie, ciocnirile faţă în faţă încep să devină inevitabile, pe măsură ce alegerile locale se apropie. Mult mai prudenţi în a pătrunde pe teritoriul adversarilor, PSD-iştii argeşeni îşi duc campania prin judeţ, încercând să stea cât mai departe de rivalii din PDL. Nu acelaşi lucru îl fac însă şi „lupii tineri” ai PDL Argeş, care nu se sfiesc să muşte ori de câte ori se iveşte ocazia.

Unul dintre cele mai dure atacuri la „stână” s-a dat duminică, atunci când democrat-liberalii argeşeni, în frunte cu senatorul Micea Andrei, au dat peste una dintre oile grase ale PSD, preşedintele Senatului, Mircea Geoană. Cum şi unii şi alţii fuseseră invitaţi de primarul Ion Marin la Zilele comunei Stoeneşti, PDL-iştii au profitat de superioritatea numerică pe care au avut-o duminică în faţa PSD-iştilor, pe care-i numărai pe degete, deşi în zonă se afla al doilea om în stat şi unul dintre liderii marcanţi ai social-democraţilor.
Neştiind care mai sunt de-ai lui şi care sunt de la PDL, Mircea Geoană a sfârşit prin a sta la o masă, unde, dintre toţi cei prezenţi, doar el era de la PSD. Restul… portocaliu cât vedeai cu ochii. Conştient că induce electoratul în eroare prin prezenţa sa în mijlocul pedeliştilor argeşeni, Mircea Geoană a căutat în zadar să găsească vreun pesedist prin zonă, cu care să se întreţină, dar ia-l de unde nu-i… Parcă intraseră în pământ. Şi pentru că bătuse atâta drum ca să ia parte la o petrecere câmpenească, şeful Senatului a stat la mici, bulz şi bere alături de senatorul Mircea Andrei, primarul Florin Frătică, preşedinta femeilor, Cristina Diculescu, şeful Finanţelor, Dorin Falcă şi notăriţa Ana Stan, de ziceai că se află în PDL de când lumea.
Despărţirea lui Mircea Geoană de PDL-işti a fost şi ea una cu pupături şi o şedinţă foto de rigoare, fapt care i-a făcut pe cetăţenii aflaţi prin preajmă să exclame: „Ăştia doar la televizor se ceartă, că, în rest, se au ca fraţii…”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.