Pendiuc şi Dani Coman, la egalitate pe terenul de fotbal

POLITICA FOTBALULUI Deşi pe teren politic primarul Tudor Pendiuc este invincibil, în plan fotbalistic, echipa Primăriei Piteşti, SCM-ul, nu reuşeşte să se detaşeze de principalele contracandidate la promovare în Liga a III-a. Mare meci, mare, sâmbătă, în complexul „Nicolae Dobrin”, acolo unde SCM Piteşti, echipa Primăriei, şi Şcoala de Fotbal „Dani Coman” au disputat derbiul local din Liga a IV-a. De fapt, meciul a fost important nu numai din punct de vedere al rivalităţii locale, ci şi din punct de vedere al promovării, ambele echipe având ca obiectiv ajungerea în Liga a III-a. Toată lumea ştie cât de mult a investit primarul Tudor Pendiuc în echipa de fotbal a SCM-ului şi mai ales cât de mult îşi doreşte promovarea. În aceste condiţii, şefii clubului respectiv, în frunte cu primarul, au făcut totul pentru ca echipei să nu îi lipsească nimic în tentativa de a ajunge în al treilea eşalon. Numai că socoteala de acasă nu s-a prea potrivit cu cea de pe teren, pentru că la promovare au început să tragă şi Şcoala de Fotbal „Dani Coman” şi Rucărul. În aceste condiţii, alb-violeţii lui Pendiuc au început să tremure, iar derbiul cu echipa lui Dani Coman devenea extrem de important.

„Să le dăm 10”

Extrem de emoţionat înaintea jocului, Dani Coman a stat de vorbă minute în şir cu fotbaliştii săi, încercând să îi motiveze exemplar. „Băieţi, am mare încredere în voi, le-a spus Coman. Dacă puteţi să le daţi 10 goluri, 10 să le daţi. Nu vreau să mai spună lumea că ne dăm noi la o parte din faţa SCM-ului. Eu nu am fost crescut decât în spirit de victorie şi aşa vreau să vă văd şi pe voi!”. După ce a terminat de discutat cu ai săi, Coman s-a îndreptat către banca de rezerve a adversarilor, i-a salutat pe Ceauşu, Bărbulescu şi Vasile Popa şi le-a şoptit: „Staţi liniştiţi, că am discutat cu ai mei. Vă dăm 10 şi apoi ne oprim!”. Oficialii de la SCM au zâmbit, dar se vedea că nu era zâmbetul lor. Primarul Pendiuc nu a fost prezent la meci, dar a fost ţinut la curent cu desfăşurarea evenimentelor de către preşedintele Gheorghe Dinu. De altfel, Pendiuc i-a şi avertizat pe oficialii clubului că, în cazul în care nu vor câştiga, se va anunţa deranj mare, edilul neputându-şi permite luxul de a nu promova. Acest avertisment i-a înnegurat şi mai mult pe şefii clubului, toţi aşteptându-se la un meci extrem de greu cu cei de la „Dani Coman”. Şi pentru că, până acum, ei erau obişnuiţi cu arbitraje favorabile, se aşteptau la un sprijin din partea cavalerilor fluierului. Din fericire însă pentru spiritul de fair-play, arbitrii nu şi-au dat în petic, asta în primul rând pentru că la joc au asistat crema fotbalului argeşean şi cea a presei locale. Vă daţi deci seama că nu se putea risca un scandal de proporţii printr-un arbitraj părtinitor.

Preşedintele Dinu, cu capul în pământ

Meciul a fost unul echilibrat, iar scorul de 1-1 reflectă în totalitate egalitatea de pe gazon. SCM a deschis scorul la începutul meciului, iar cei de la „Dani Coman” au egalat în minutul 85 dintr-un penalty contestat vehement de adversari. S-au dictat câteva eliminări, s-au auzit câteva înjurături, dar în cele din urmă gazdele au marcat, iar meciul s-a terminat la egalitate. Durere mare în rândul celor de la SCM, dar mai ales în sufletul preşedintelui Dinu. Exasperat de rezultat, Dinu a vorbit cu greu la telefon, după care a părăsit stadionul cu capul plecat. În acelaşi timp, primarului Pendiuc nu îi venea să creadă că echipa sa, în care a băgat aproape cinci miliarde, nu poate să promoveze şi că, la ora actuală, se află la egalitate de puncte cu cei de la Rucăr. Mai mult, etapa viitoare SCM-ul se duce la Rucăr şi, aşa după cum stă problema acum, meciul va fi unul extrem de greu.Una peste alta, la SCM se anunţă deranj mare, mai ales dacă sâmbătă nu se va câştiga meciul de la Rucăr. În cazul unei înfrângeri, obiectivul este aproape compromis, iar primarului i se va reproşa că a cheltuit degeaba o căruţă de bani. Şi cum alegerile de anul viitor se apropie cu paşi rapizi, vă daţi seama cât de greu îi va fi primarului să gestioneze o asemenea problemă. Ne aşteptăm deci sâmbătă la un meci pe viaţă şi pe moarte la Rucăr şi suntem curioşi să vedem cum vor proceda cavalerii fluierului. În plus, suntem aproape convinşi că, în cazul unui eşec, se poate ajunge chiar şi la desfiinţarea echipei de fotbal, pe motiv că îşi va pierde „obiectul” muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.