CS Mioveni a fost la un pas de desfiinţare după meciul cu Ceahlăul

(CAM)PIONI Cu doar 8 puncte în clasament, CS Mioveni aştepta meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ ca pe unul izbăvitor, care să aducă ieşirea din zona minată a retrogradării. Din păcate, jocul a reprezentat un nou insucces, iar ceea ce a urmat după meci ţine de domeniul fantasticului
Cu preotul la vestiare
Până să ajungem la final, merită să povestim puţin din culisele meciului. Mai întâi de toate, la ieşirea de la vestiare a echipelor a fost adus un preot, care să-i miruiască pe elevii pregătiţi de Mihai Stoichiţă. De miruit, i-a miruit, dar efectul a fost unul contrar celui aşteptat, în sensul că jucătorii au evoluat de parcă atunci intrau pentru prima dată pe teren. Dacă până acum primarul Ion Georgescu urmărea meciul în aer liber, stând lângă lojă, evoluţia jucătorilor galben-verzi l-a făcut să nu mai iasă afară. Fiindu-i ruşine de oameni, edilul de la Mioveni a preferat să stea în lojă, să fumeze ţigară de la ţigară şi să sufere alături de preşedintele Dumitru Olteanu. Nervii săi au atins limita insuportabilului în momentul în care Ceahlăul a făcut 2-0. În acel moment, nu a mai putut suporta umilinţa, a dat cu pumnul în masă şi a spus că va desfiinţa echipa. Imediat după terminarea jocului, preşedintele Dumitru Olteanu a plecat val-vârtej spre vestiar, în timp ce Ion Georgescu a rămas cu capul în pământ la lojă. Olteanu a ajuns la vestiar exact în momentul în care Stoichiţă pleca la conferinţa de presă, antrenorul spunând doar atât: „Sunt extrem de dezamăgit. Nu am trăit o asemenea umilinţă în viaţa mea. Mă gândesc să renunţ. Poate că eu sunt de vină, poate că eu nu pot să le explic aşa cum trebuie jucătorilor ceea ce vreau. Nu mai ştiu ce să cred!”.

Scandal la vestiar…

În timp ce antrenorul vorbea cu ziariştii, Georgescu a ajuns la vestiare, unde era hotărât să anunţe desfiinţarea echipei. Situaţia era gata să degenereze şi mai mult în momentul în care acelaşi primar nu s-a mai putut abţine şi a început să ţipe la toată lumea. Mai întâi s-a certat cu Tunaru şi Ţuţală, apoi cu jucătorii şi, în cele din urmă, cu oamenii de la stadion. Totul era pe un butoi cu pulbere şi desfiinţarea echipei era ca şi efectuată. Ca de fiecare dată însă, cel care a calmat situaţia a fost preşedintele Olteanu. Deşi terminat psihic după înfrângerea din jocul cu Ceahlăul, Olteanu a reuşit să-l calmeze pe primar şi să-l facă să renunţe la ideea de a desfiinţa pe CS Mioveni. Georgescu a înţeles repede că nu aceasta este soluţia cea mai bună şi s-a retras într-un colţ al terenului. L-a aşteptat pe Stoichiţă să vină de la conferinţa de presă, au discutat timp de cinci minute şi apoi s-a urcat în maşină şi a plecat. În urma sa, Stoichiţă i-a tras deoparte pe Olteanu şi Tunaru, le-a spus că nu pleacă de la echipă şi au hotărât ca, la începutul săptămânii, să se întâlnească şi să discute ce mai e de făcut pentru redresarea echipei. Chiar dacă primarul s-a calmat, jucătorii nu vor scăpa nepenalizaţi pentru evoluţiile de până acum. Mai mult ca sigur ei vor primi amenzi usturătoare pentru înfrângerile de pe teren propriu, iar salariile vor fi blocate până echipa va ajunge la -6 la adevăr. Mai mult, se va alcătui în scurt timp o listă neagră a fotbaliştilor de care se vor despărţi oficialii, la finalul turului. În acelaşi timp se aşteaptă de la Stoichiţă o listă de propuneri, aşa încât, până la 1 ianuarie 2012, să se înceapă tratativele pentru aducerea lor. Evoluţiile penibile ale jucătorilor de la Mioveni îşi au originea şi în tensiunea imensă care există în rândul şefilor de la club. Toată lumea ştie că preşedintele Ion Ţuţală şi directorul general Răzvan Tunaru nu se înţeleg absolut deloc, între cei doi nemaiexistând cale de comunicare. Cei doi nu numai că nu se află pe aceeaşi lungime de undă în privinţa jucătorilor transferaţi, dar se şi contrează din motive care mai de care mai puerile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.