După ce a fost eliberat din arest, Tudor Pendiuc are voie să revină în fruntea Primăriei şi nu numai! El ar putea, după cum se mişcă apele în PSD, să revină şi în fruntea organizaţiei argeşene, în ciuda unora care se visează preşedinţi de partid.

Deşi despre cazul lui Pendiuc liderii PSD s-au exprimat doar pe parte ce priveşte partea referitoare la primărie, dacă judecăm după modelul Nichita de la Iaşi, el are mari şanse şi la partid. 

Astfel, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat recent că pentru alegerile locale din 2016 primarii și șefii de CJ-uri cu dosare penale vor fi sprijiniți de partid să obțină un nou mandat atât timp cât sunt bine plasați în sondaje.

„La urma urmei, dacă avem un prim-ministru în funcție inculpat într-un dosar penal, de ce ne-am împiedica în criterii de integritate când vine vorba de administrația publică locală, nu?”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Ştefănescu nu vede nicio problemă nici în cazul lui Pendiuc, dat fiind că este puţin probabil ca în dosarul Autobuzul să se dea o sentinţă definitivă până în iunie 2016, data când vor avea loc alegerile locale.

În ce priveşte latura de partid, primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, cercetat de DNA sub control judiciar, a revenit în postul de preşedinte al filialei judeţene PSD Iaşi, după ce se autosuspendase din funcţie în luna mai, Nichita motivând că a luat decizia din cauza disputelor apărute în organizaţie. Cum dispute există şi la Argeş, de ce nu ar fi posibil ca „împăciuitorul” să fie… chiar Pendiuc?

Un alt exemplu este şi cel al lui Liviu Dragnea, care deşi are dosar penal a preluat de curând, fără nicio problemă, conducerea PSD la nivel central.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI