IEŞIRE DIN FIRE Încă de când şi-a anunţat candidatura pentru alegerile parlamentare din 2012, mai mulţi social-democraţi argeşeni au făcut pariu că pe Cătălin Rădulescu nu-l vor ţine prea mult nervii şi va tulbura apele în PSD Argeş. A reuşit să o facă la conferinţa municipală a PSD Piteşti, când toată lumea a rămas mască la declaraţiile lui Rădulescu. Dacă în timpul campaniei electorale a lansat zvonul că preşedintele Constantin Nicolescu se va retrage, iar el va fi viitorul candidat la şefia CJ Argeş, mai nou, deputatul PSD a trecut la atacuri directe, pe faţă. Prima lovitură dată colegilor de partid s-a produs în urmă cu trei săptămâni, când AOA şi Camera de Comerţ au organizat o dezbatere pe tema regionalizării. Atunci, în sala mare a CJ, Cătălin Rădulescu le-a cerut parlamentarilor din USL să-şi depună demisiile, în cazul în care Argeşul nu va fi vioara întâi în viitoarea regiune.
Deşi niciun parlamentar argeşean nu a spus că nu doreşte sau că nu se va bate pentru atragerea capitalei la Piteşti, atitudinea lui Rădulescu a produs iritare în rândul deputaţilor şi senatorilor, care s-au întrebat: „Cine este Cătălin Rădulescu şi mai ales cu ce drept le cere el demisiile?”. Bulversarea totală a produs-o însă Cătălin Rădulescu săptămâna trecută, când au avut loc alegerile la PSD Piteşti. Atunci,  într-un exces de furie, Rădulescu a început să atace în stânga şi-n dreapta, de mai toată asistenţa a rămas cu gura căscată. „Eu vreau să dăm legea amnistiei pentru Adrian Năstase şi să îl putem avea şi posibil candidat pentru preşedinţie, că nu se ştie niciodată…”.
La auzul acestor vorbe, liderii PSD au băgat capul în pământ de ruşine, fiind convinşi că această declaraţie va ajunge şi la urechile colegilor din USL, în special ale celor din PNL, care ştiu că viitorul candidat la prezidenţiale este Crin Antonescu. Nici şeful DNA, Călin Nistor, nu a scăpat, fiind şi el făcut cu ou şi cu oţet de deputatul PSD: „A ajuns un nemernic să fie şeful DNA la nivel naţional. Vă închipuiţi cam cum conducem noi ţara asta (sic!!!), dacă suntem la putere şi acceptăm ca acest nemernic, care a făcut cel mai mare rău judeţului, să fie şef la DNA la nivel naţional”.
La auzul unui astfel de atac fără precedent la adresa şefului DNA, temutul procuror Călin Nistor, pesediştii din sală şi-au băgat degetele în urechi, refuzând să fie părtaşi la astfel de declaraţii.
După ce a terminat cu DNA-ul, a venit rândul baronilor din PSD să-şi ia „porţia de cafteală” de la Rădulescu: „Am spus că nu vom înlocui hoţii lor cu hoţii noştri şi exact asta am făcut. În ţară, baronii noştri fac tot ce vor. Aranjează în continuare licitaţii, care sunt câştigate de fii, fiice, nepoţi, nepoate…”, a spus Rădulescu.
Pus în faţa faptului împlinit, preşedintele Constantin Nicolescu a declarat că multe dintre acuzele şi atacurile făcute la conferinţa municipală a PSD Piteşti nu sunt poziţia oficială a partidului, ci ale unui om. „Eu nu subscriu celor spuse de o voce sau două. Un singur om nu poate vorbi în numele întregului partid. Ce a declarat Rădulescu nu este poziţia partidului, e părerea lui personală, pe care putea să şi-o exprime la o bere, nu într-un cadru oficial, precum conferinţa partidului”, a concluzionat liderul PSD.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI