SUPER AFACERE Deşi criza s-a făcut simţită în mai toate domeniile, omul de afaceri argeşean Adrian Prodănel a dat lovitura pe piaţa maselor plastice, unde are un profit de 10 milioane de euro anual. Cea mai mare parte din producţie din fabrica de la Smeura merge către piaţa din Moldova. Omul de afaceri Adrian Prodănel înregistrează un real succes în domeniul producţiei de mase plastice. Societatea Prointermed, unde Prodănel este director general, a înregistrat un profit anual de 10 milioane de euro, din care 40% provine de pe urma vânzării foliei pentru solarii agricole şi asta pentru că, după cum ne-a declarat omul de afaceri, suprafeţele cultivate cu legume în România cresc cu 10-15 procente anual.

Moldova, locul unde Adrian Prodănel a devenit numărul unu la mase plastice

Fabrica de mase plastice de la Smeura a lui Adi Prodănel, cel care ocupă şi funcţia de consilier local la Piteşti, a fost pusă pe picioare în anul 1993, adică imediat după ce acesta a absolvit facultatea.
Având experienţă pe piaţa maselor plastice, întrucât părinţii au lucrat în domeniu, Adrian Prodănel a plecat la drum cu un singur gând: să devină rapid numărul unu pe piaţă. Pentru început, a mers mai mult pe linia de export, ajungând rapid să se impună pe piaţa din Germania unde livra saci de plastic pentru îngrăşăminte.
După patru ani de export, Adrian Prodănel a trebuit să îşi reorienteze business-ul, întrucât a început să se lovească de concurenţa venită din Asia de Sud – Est. Analizând potenţialii clienţi din România, a realizat că micii producători agricoli de pe piaţa legumelor sunt cei mai potriviţi. „Atunci a luat naştere brandul Glia. Le-am pus pe o tablă colegilor din firmă acest nume şi le-am spus că, sub acest brand, vom produce folii pentru solarii”, spune Adrian Prodănel.
Pentru a se diferenţia de ceilalţi producători, a creat o folie pentru solarii tratată împotriva radiaţilor ultraviolete şi cu o rezistenţă garantată pentru patru sezoane agricole. Astfel, Adrian Prodănel şi-a găsit primii clienţi la Galaţi, în localitatea Matca, iar apoi s-a extins în Izbiceni, Târgu Frumos şi Poiana Mare.

Producţia lunară este de 6 milioane mp de folie

La acest moment, adică după aproape 20 de ani de experienţă, capacitatea de procesare a foliei de polietilenă a fabricii Prointermed este de 1.200 tone pe lună. Altfel spus, afacerea lui Adrian Prodănel produce lunar aproximativ 6 milioane de metri pătraţi de folie pentru agricultură şi uz casnic, ceea ce echivalează cu acoperirea anuală a peste 15 milioane de mp de solarii.
Cu un număr total de 150 de angajaţi, Prointermed şi-a format propria reţea de distribuţie şi are magazine deschise în Matca, Piteşti, Balta Doamnei şi Izbiceni, iar anul acesta, aşa după cum a afirmat chiar omul de afaceri Adrian Prodănel, va mai inaugura alte trei în Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI