PARCARE LUATĂ ÎN CĂTARE Şeful AJVPS Argeş, Constantin Istrătescu, şi-a întors toate armele împotriva Primăriei Piteşti. Mărul discordiei îl reprezintă parcarea etajată construită în spatele Mall-ului de la „Trivale” care i-a izolat, ca într-o cutie, casa aflată în spatele hotelului „Alcadibo”. La mijlocul lunii februarie, Constantin Istrătescu, şeful AJVPS Argeş, a deschis un proces împotriva celor trei firme care au lucrat la construirea parcării din spatele Mall-ului „Trivale”.

SC Concret Construct Valcris din Bradu, SC Neo Bos Arhitectura şi SC Wini Imobilis SA, ambele din Bucureşti sunt acuzate de Istrătescu că i-au izolat casa pe care acesta o deţine, de foarte mult timp, în spatele Hotelului „Alcadibo” din Piteşti.
După cum susţine Constantin Istrăescu, una s-a discutat iniţial şi în alt fel s-a pus problema la final: „Eu discutasem cu respectivii constructori ca să le cesionez proprietatea (casa şi terenul) pentru o perioadă de 20 de ani. Asta era înainte de a se apuca de construit. M-au dus cu vorba vreo cinci luni, după care au spus că nu se mai poate. M-au izolat acolo… Eu nu mai am pic de soare. Sunt ca într-o cutie. Într-o parte am Tribunalul, în spate am „Alcadibo”, iar în partea cealaltă am parcarea de la Mall-ul Trivale”, ne-a declarat Istrătescu.

Daune pentru nerespectarea dreptului la proprietate

Şeful AJVPS Argeş mai spune că respectivii constructori nu au deţinut autorizaţie de mediu pentru lucrarea de la Mall-ul „Trivale” şi, în plus, înainte de a se apuca de treabă, nu au cerut acordul vecinilor, aici incluzându-se pe el, dar şi pe locatarii blocului de vizavi. „Ei mi-au spus că nu le trebuie autorizaţie de mediu pentru că o au pe cea emisă de Primărie. Din acest motiv voi acţiona în judecată şi Primăria Piteşti. Voi merge cu ambele procese în paralel”, mai spune Istrătescu.
Deoarece obiectul dosarului prin care au fost acţionate în instanţă cele trei firme se referă la „revendicare şi pretenţii”, şeful AJVPS Argeş are în vedere să solicite şi daune materiale pe motiv că nu i-a fost respectat dreptul la proprietate, prin izolarea casei pe care o deţine în centrul oraşului Piteşti.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI