GOGOŞI ELECTORALE Faleze, mall-uri, cantine sociale, şcoli, gări, medicamente gratis, asistenţă medicală, viaţă de lux, ba chiar şi un … Disneyland! Acestea au fost doar câteva dintre promisiunile candidaţilor din Argeş, la alegerile parlamentare din 2008. Câte dintre ele au devenit realitate… vă lăsăm să apreciaţi singuri. Pentru că a început o nouă rundă de promisiuni electorale, ne-am gândit să aruncăm un ochi peste ce se întâmpla acum patru ani, cam pe aceeaşi vreme, în precedenta campanie. Câte dintre acele promisiuni au mai fost măcar discutate, după ce s-a pus ştampila şi cel în cauză şi-a obţinut biletul de intrare în Parlament?

Din păcate, niciuna! Iar dacă minciuna ar fi interzisă prin lege, pliantele electorale ar fi goale şi emisiunile TV ar trebui semnalizate ca la începutul cinematografului, cu semnul de film mut!

După ce le-a servit gogoşi piteştenilor, Boureanu le vinde „poale-n brâu” moldovenilor

„Rămân să muncesc pentru tine!“ – Cu acest slogan se lăuda, în alegerile parlamentare din 2008, deputatul Cristian Boureanu, când cerşea votul locuitorilor de prin Războieni, Prundu, Bradu sau Oarja, ca să ajungă în Parlament. Şi pentru asta a promis „fără număr”, că nu-l durea gura: cantine sociale, construcţia unei gări noi la Piteşti, zonă de promenadă şi mall cu debarcader pe malul Argeşului, pasaje pietonale, locuri de joacă pentru copii, semaforizare computerizată şi crearea de sensuri unice, dar şi rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. De toate pentru toţi! Evident, la cantina socială din Războieni s-au servit doar… gogoşile electorale din campanie, după care s-a închis, iar gara e pe cale de a fi dărâmată, dar nu cu…sprijinul lui Boureanu. Cât despre adăpostul de câini unde ar fi trebuit „cazaţi” toţi patrupezii din oraş… nu există, iar aceştia sunt încă pe stradă, ba chiar şi-au mai chemat şi întăriri! Iar de lucrat pentru piteşteni, Boureanu a lucrat din greu, bătătorind drumul dintre Bucureşti şi New York, mai puţin între Capitală şi Piteşti. Acum, Boureanu a plecat să candideze la Vaslui, unde le promite şi moldovenilor că, dacă îl vor vota, „Va rămâne să muncească” şi pentru ei la fel ca pentru piteşteni…

„Mănânci, calule, ovăz?” – ne minte mereu Duvăz

„Împreună, putem face mai mult!” i-a minţit în 2008, la fel ca şi Boureanu, Bogdan Niculescu-Duvăz pe locuitorii Colegiului 7, Piteşti Centru, Trivale, Moşoaia şi Albota. Ce promitea el? Că va convinge şcoala şi biserica să lucreze mână în mână ca să facă after-school, cu masă, ajutor la teme şi programe de sport în zona colegiului său şi „acces la educaţie de calitate” pentru copiii de la sate. Cică la Albota, Zmeura (că aşa şi-a scris în pliantele împărţite, nu Smeura, după numele localităţii), ar fi trebuit să răsară nişte şcoli ca rupte din soare, renovate pe bani europeni. Ca să fie convingător, Duvăz dădea şi termen-limită: decembrie 2011. Cum se vede treaba, mai repede va veni sfârşitul lumii decât să îşi onoreze domnul deputat promisiunile.
Tot Duvăz le promitea piteştenilor, în 2008, că are un proiect intitulat „Echipa rapidă”, prin care se vor acorda servicii sociale şi medicale bătrânilor de pe raza Colegiului 7 Piteşti. Aici, termenul de punere în aplicare a proiectului era august 2009. Ei bine, nimic din ce a promis Duvăz în urmă cu 4 ani nu a făcut, iar ca să mai prindă încă un mandat în Parlament, a fugit acum să candideze pe Colegiul 5, Topoloveni.

Coincidenţa l-a scos pe Gerea deputat

Un candidat care a descoperit în 2008 că „A venit vremea faptelor!” a fost Andrei Gerea. Candidat pe Colegiul 8 Piteşti – Bascov – Băbana, Gerea le spunea alegătorilor că trebuie să creadă în coincidenţe. Cităm din pliantul său electoral: „Iniţialele numelui meu: AG (Andrei Gerea) – Argeş; numărul colegiului în care candidez este 8, iar eu sunt născut pe 8 (septembrie); data alegerilor este 30 noiembrie, când se sărbătoreşte Sfântul Andrei”. Cum cei din Colegiul 8 nu au crezut în „coincidenţele” lui Gerea, nici nu l-au votat, dovadă că AG (Andrei Gerea) s-a clasat pe locul al treilea în urma scrutinului din 30 noiembrie. Numai că ciudatul sistem al redistribuirii l-a făcut pe acesta deputat chiar şi de pe locul trei, deşi votanţii săi ar fi intrat, ca număr, pe o scară de bloc.
Astăzi, Andrei Gerea candidează din nou, pe acelaşi colegiu, sperând că va ieşi din nou deputat şi asta pentru că el încă mai crede în coincidenţe.

Vasilică – un deputat pentru viitorul „arhaic” al Argeşului

Deşi sloganul său îl recomandă ca pe „un deputat pentru viitorul Argeşului”, Radu Vasilică a rămas, în esenţă, un parlamentar arhaic. După cum se poate vedea şi în imaginile din campania din 2008, Răducu nu promite salarii şi pensii la nivel european, nu creează locuri de muncă, nu redeschide Arpechimul, ci el duce o campanie „pungă cu pungă…la tot săracul să-ajungă! Şi, cum reţeta a funcţionat de minune în 2008 (Ştefan Lăzăroiu ştie de ce…), şi în această campanie Radu Vasilică speră să ajungă deputat tot cu punga…la sărac, pe Colegiul 6 din Ştefăneşti.

Senatorul inimilor… rupte

O altă ciudăţenie de parlamentar, cu care Argeşul s-a pricopsit după alegerile din 2008, a fost senatorul de Piteşti, doctorul Mircea Cinteză. Paraşutat de la Bucureşti, Cinteză nu a promis nimic în campania electorală, de fapt nici nu a trecut prin Piteşti, nici în campanie şi nici după. Tot ce a rămas în urma lui Cinteză au fost doar câteva afişe electorale pe care scria „Votaţi Mircea Cinteză – Cu toată inima alături de voi!”. A ieşit senator de Piteşti în urma redistribuirii şi, de atunci, nimeni nu l-a mai văzut prin judeţ.

Senatorul Mircea Diaconu, un actor grăbit prin Argeş

Un alt actor grăbit prin Argeş a fost şi senatorul de Câmpulung – Curtea de Argeş,  Mircea Diaconu. În afara scandalurilor cu ANI, celebrul actor nu s-a remarcat cu nimic în cei 4 ani cât a reprezentat judeţul nostru în Parlament din postura de senator.

Elena Pascu promitea un… Disneyland

Următoarea categorie de candidaţi la care ne-am oprit este a celor care nu renunţă niciodată. Mai exact, este vorba despre cei care în 2008 au pierdut şi vor să-şi încerce şansa şi în 2012. Cunoscuta cântăreaţă de muzică lăutărească Elena Pascu, reprezentantă a tribunului Vadim în Argeş, s-a vrut, în 2008, deputat al locuitorilor Colegiului 9, Piteşti – Prundu. Cea mai tare dintre toate – deşi nici cea cu centrele culturale pentru etnii nu a fost rea! – s-a dovedit a fi promisiunea construirii unui Disneyland la Bradu! Acum, în 2012, doamna candidează din nou, dar s-a mutat pe Colegiul 8, Piteşti -Bascov. Că doar nu era să le promită din nou Disneyland votanţilor din Colegiul 9!

Teo Nicolescu porneşte bătălia electorală cu…capra de măsurat terenul

Dacă, în urmă cu 4 ani, Theodor Nicolescu pornea în bătălia electorală ca să ajungă deputat pe Colegiul 9 Piteşti – Prundu – Bradu şi Oarja de pe scara blocului unde a copilărit, acum, Teo îşi încearcă norocul în sudul judeţului. De la asfalt şi refacerea ţevilor de canalizare, care ar fi pornit, după cum susţinea Teo în 2008, chiar în ziua în care avea loc lansarea sa în cartierul Războieni, acum Nicolescu se luptă pentru cadastru gratuit pentru ţăranii din sudul judeţului.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI