Parcări haotice în Pitești! Bătrân în scaun cu rotile se chinuie să poată trece printre mașini. Zeci de amenzi date zilnic

Parcări haotice în Pitești! Bătrân în scaun cu rotile se chinuie să poată trece printre mașini. Zeci de amenzi date zilnic. Fotografia a fost postată pe pagina de Facebook ”Ai parcat CA UN BOU – Pitești”, pagină dedicată tuturor celor care parchează fără nicio logică și fără bun simț. Din imagine se poate vedea cum bătrânii au fost obligați să plieze scaunul ca să poată trece printre cele două mașini parcate haotic. Nu este singurul caz. În fiecare zi, Poliția Locală Pitești aplică 50 – 60 de amenzi pentru parcarea neregulamentară. Nici amenzile nu sunt mici. Șoferii sunt sancționați cu două puncte amendă (290 lei) până la 5 puncte amendă (725 lei).


Am stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu, care ne-a declarat că la dispecerat se primesc peste 60 de apeluri zilnic, în care sunt reclamați șoferii care parchează neregulamentar. ”De cele mai multe ori postările online cu poze în care șoferii parchează neregulamentar nu ne ajută. Sunt foarte multe situații în care ajungem la locul sesizat, dar nu mai găsim mașinile. De asemenea, nu am avea cum să urmărim toate postările de pe rețelele de socializare. Oamenii trebuie să sune la dispecerat. Acționăm acolo unde sunt probleme grave, unde suntem sesizați. Primim și 70 de apeluri pe zi. Sunt zile cu 50, 60 de șoferi amendați. Deși amenzile nu sunt deloc mici, sunt și șoferi care au fost amendați de mai multe ori. Rugăm șoferii să respecte regulile, să lase cel puțin spațiu de un metru pentru circulația pietonilor, în special pentru persoanele cu dizabilități și mămicile cu cărucioare. Ar trebui să ne gândim de două ori înainte să parcăm neregulamentar, deoarece putem provoca adevărate tragedii”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu.

(sursa foto Facebook Ai parcat CA UN BOU – Pitești)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here