Petrom, cea mai mare companie de petrol de gaze din România, a semnat un parteneriat cu trei instituţii de învăţământ din judeţele Argeş, Bacău şi Dâmboviţa pentru a pregăti tineri care vor să lucreze în industria de petrol şi gaze.

Programul „Şcoala Petroliştilor” se derulează pe o perioadă de trei ani şi îşi propune să formeze tineri meseriaşi pentru poziţii de operator extracţie ţiţei şi gaze şi operator de sonde, iar în judeţul nostru, instituţia de învăţământ parteneră a OMV Petrom este Liceul Tehnologic „Astra” din Piteşti.
Compania oferă, pe lângă bursa primită de elevii înscrişi la o astfel de clasă profesională, şi o bursă „privată“, în valoare de 500 de lei net pe lună. Condiţia este ca la admiterea într-o clasă profesională organizată în parteneriat cu OMV Petrom candidaţii să aibă cel puţin media 5. Ulterior, după primul semestru de şcolarizare, cei care au o medie mai mare de 6 mai primesc încă o bursă suplimentară de 200 de lei pe lună. Cei care nu au însă o prezenţă de 95% la cursuri şi la sesiunile de practică şi cei care au sancţiuni disciplinare pot rămâne fără această bursă. „Şcoala Petroliştilor“ se derulează din clasa a noua până în clasa a unsprezecea, primul an fiind axat mai mult pe zona teoretică (60% din cursuri), iar în următorii doi ani elevii sunt implicaţi preponderent în zona practică (care va reprezenta 74% din ceea ce vor învăţa). La finalul studiilor profesionale, elevii vor primi o calificare profesională, recunoscută la nivel european, dar şi o certificare a absolvirii învăţământului obligatoriu, care le permite apoi să îşi continue, dacă vor, studiile liceale.
Instituţiile de învăţământ partenere ale OMV Petrom în acest program de educaţie profesională sunt Liceul Tehnologic „Astra” Piteşti din judeţul Argeş, Colegiul Tehnic „Grigore Cobălcescu” Moineşti din judeţul Bacău şi Liceul Tehnologic „Mircea Voievodul” – Târgovişte din judeţul Dâmboviţa.
Dacia (auto), Holcim (materiale de construcţii), Continental (componente auto), Schaeffler (componente auto), Tenaris Silcotub (producţie de ţevi) sau Heineken (industria berii) sunt alte companii private care în ultimii ani au investit în programe de calificare a tinerilor în meseriile pentru care îşi găsesc cu greu candidaţi pe piaţa muncii.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI