Omul de afaceri argeșean Florin Păcioianu a primit distincția eparhială ”Sf. Neagoe Vodă Basarab”. Biserica parohiei Micești a fost sfințită la sfârșitul săptămânii trecute. După patru ani de lucrări executate la biserica satului, locuitorii s-au bucurat de slujba de resfințire oficiată de ÎPS Calinic. Evenimentul a adus împreună fii ai satului veniți din toate colțurile țării, enoriașii parohiei, precum și preoții din parohiile aflate în vecinătate. De asemenea au fost de față reprezentanți ai Primăriei Locale și persoanele implicate financiar în realizarea acestui amplu proiect de restaurare.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a apreciat în mod deosebit arhitectura bisericii, precum și modul în care s-a realizat restaurarea acesteia.

Pentru implicarea financiară în realizarea acestui proiect a lui Florin Păcioianu, epitropul bisericii și om de afaceri argeșean, biserica a primit cel de-al doilea hram închinat Intrării în Ierusalim a Domnului. De asemenea, ctitorul principal a primit din partea Chiriarhului distincția eparhială ,,Sf. Neagoe Vodă Basarab”. Celelalte persoane implicate au primit diplome de vrednicie și cărți de rugăciuni.

Pentru buna gospodărire și coordonare a lucrărilor de restaurare, preotul paroh Stan Robert a primit distincția de iconom stavrofor.

Biserica parohiei Micești cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construită în anul 1844 cu osteneala și cheltuiala credincioșilor din localitate și a preotului Barbu Bîrzotescu. În perioada 1928-1986 au fost executate diferite lucrări de restaurare.

Începând cu anul 2013, cu stăruința și implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și prin osteneala directă a Domnului Epitrop Păcioianu Florin, a soției sale Gabriela și a copiilor: Ștefania, Alexandru și Maria, precum și a bunilor creștini din parohie, în timpul păstoririi preotui paroh Robert Stan, biserica și incinta parohială, au beneficiat de ample lucrări de renovare și înfrumusețare. În semn de respect față de toți înaintașii care au contribuit la ridicarea și restaurarea bisericii, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire.

Comments

comments