ANAF a actualizat Ghidul caselor de marcat

Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã a actualizat, pe site-ul instituției, „Ghidul cu privire la înregistrarea informaþiilor privind aparatele de marcat electronice fiscale, precum si la emiterea Certificatului de atribuire a numãrului unic de identificare – în etapa preoperaționalizare Registru”.

Acest ghid este publicat pe site-ul Agenției la secțiunile:
a) Asistențã contribuabili, rubrica ,,Ghiduri curente,,
b) Servicii on-line, rubrica ,,Aparate electronice de marcat fiscale,,

Ghidul a fost completat prin introducerea unui subcapitol unde se regãseste exemplificatã modalitatea de accesare a serviciului Spaþiul Privat Virtual pentru transmiterea Formularului C801, din cadrul sectiunii Depunere Declaratii.
De asemenea, au fost introduse clarificãri privind fiscalizarea aparatelor de marcat electronice fiscale precum si precizãri referitoare la aparatele de marcat electronice fiscale adaptate.

Reamintim cã documentele necesare solicitãrii și atribuirii numãrului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse online prin intermediul Spațiului Privat Virtual.
Dacã se utilizeazã aceastã facilitate oferitã de ANAF, în colaborare cu Centrul Național pentru Informații Financiare din cadrul MFP, operatorii economici pot obține certificatul în cel mult trei minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here