Odată ce Nicolescu a dispărut, Constantin Stroe e premiat la foc automat de autorităţile judeţene. Anul trecut a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Argeşului, iar în 2015: Personalitatea Anului

În ciuda faptului că lui, viziunii, relaţiilor personale şi muncii sale li se datorează, orice ar spune duşmanii, existenţa, în acest moment, a Uzinei Dacia şi a întregii industrii auto româneşti, Constantin Stroe a fost ocolit, ani de-a rândul, de autorităţile judeţene, când a fost vorba să se acorde premii oamenilor care au făcut ceva pentru Argeş, la Sărbătorile Argeşului şi Muscelului.

Este de notorietate faptul că între Costantin Stroe şi Constantin Nicolescu,  fostul preşedinte al CJ Argeş, exista şi, probabil, încă mai există, o duşmănie înverşunată, pornită cu mulţi ani în urmă. Unele zvonuri dau ca sigur motivul rupturii dintre cei doi, decizia lui Stroe de a tăia „porţia” de maşini pentru IATSA lui Nicolescu, chiar în momentul în care vânzările erau în floare şi se făceau bani frumoşi. Altele afirmă că râca lor e cu mult mai veche, încă din anii cu mult înainte de Revoluţie, când Nicolescu a reprezentat uzina de la Colibaşi în America Latină, iar Stroe coordona întreaga activitate din România.  

Cert este Stroe nu a beneficiat niciodată de vreo distincţie sau apreciere din partea autorităţilor judeţene în perioada condusă de Nicolescu, chit că în cele opt ediţii ale Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului numai cine nu a vrut nu a fost recompensat cu titluri care mai de care mai pompoase.

Însă, de când Nicolescu nu mai e la judeţ, noii conducători ai Consiliului Judeţean nu mai prididesc să îl premieze şi să îl laude. Anul trecut, în 2014, la Goleşti, în cadrul Zilei Fiilor şi Cetăţenilor de Onoare ai Argeşului şi Muscelului, Stroe a beneficiat direct de cele mai mari onoruri acordate unui premiat. Nu numai că i s-a acordat titlul de „Cetăţean de Onoare al Argeşului”, un titlu pe care îl merita de mulţi ani, dar a fost lăudat public şi de alţi invitaţi.

Şi pentru că o singură distincţie după atâţia ani de aşteptare nu era suficientă, Consiliul Judeţean Argeş, în frunte cu Florin Tecău, a decis să îl premieze din nou şi anul acesta: cu titlul de „Personalitatea Anului”.

Numele lui Constantin Stroe este inevitabil legat de cel al Uzinei Dacia-Renault şi de cea mai de succes privatizare din România. Ocupă de ani buni funcţia de preşedinte al Asociaţiei Constructorilor Auto din România, dar este şi vicepreşedinte în cadrul Consiliului de Administraţie al Dacia Automobile SA. A fost distins de statul francez cu titlul de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare, iar în 2012 a primit din partea statului român Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here