Tratament revoltător aplicat unui elev de o învăţătoare din comuna Călineşti: femeia, care este şi preoteasă, l-a lovit fără milă pe copilul de 11 ani cu o vargă, pentru că era „şmecher”. Băieţelul a fost internat în spital cu vânătăi pe tot corpul şi acuză probleme de vedere şi ameţeli după ce a fost lovit şi la cap.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală şi fac verificări într-un presupus caz de violenţă în şcoală, după ce au fost sesizaţi de către reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Piteşti că în această unitate sanitară a fost adus de către părinţi un copil care are semne de violenţă şi care susţine că a fost bătut de către învăţătoare.

Pedeapsa violentă a fost aplicată la şcoala din satul Valea Corbului, din comuna Călineşti. Băieţelul de clasa a patra a fost lovit pentru că a fost scos la tablă şi nu a ştiut să rezolve o problemă. “El, pur şi simplu, n-a scris un cuvânt lizibil. În mod repetat…şi ieri s-a acumulat, ce să fac?”, a explicat învăţătoarea.

Învăţătoarea acuzată de violenţă, Ana Ionescu, lucrează în sistem de mulţi ani şi recunoaşte că l-a lovit pe copil. Ea le-a declarat jurnaliştilor că l-a lovit pe copil “cu o nuieluşă ca un creion, uşor mai groasă decât un creion”, pentru că acesta refuza să înveţe. Cadrul didactic a spus că, în momentul în care l-a scos la tablă pe elev, acesta “făcea pe şmecherul”.

De frică, copilul nu le-a spus nimic părinţilor. Oamenii au aflat ce s-a întâmplat seara, când băieţelul făcea baie şi au văzut că este plin de vânătăi.

“Avea dureri de cap, ameţeli, nu putea să mai stea nici în picioare. Mi-a zis că l-a bătut învăţătoarea de nu mai ştia unde să se ascundă. L-a lovit peste tot, în cap, peste picioare, cu ciomagul”, a declarat Valeriu Banu, tatăl copilului. Copilul este acum internat în spital şi supus de medici mai multor analize.

Poliţia o anchetează acum pe preoteasa violentă, iar Inspectoratul Şcolar a trimis o comisie de anchetă la şcoală.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI