La data de 8 iunie 2006, CJ Argeş a accesat un program de finanţare european în valoare de 880.249 euro pentru renovarea a patru şcoli de pe raza judeţului, pe motiv că au fost afectate de inundaţiile din 2005. Conform anchetatorilor, CJ Argeş ar fi invocat un raport inexistent al IGSU care certifica faptul că cele patru şcoli au fost distruse de inundaţii.

Astfel, au fost puşi sub acuzare, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, dar şi primarii Călin Andrei din Câmpulung, Ion Popa – Stâlpeni, Ion Ştefan – Budeasa şi fostul primar din Curtea de Argeş,Gheorghe Nicuţ, pe raza căror localităţi au fost refăcute cele patru şcoli.

Potrivit procurorilor, fondurile au fost solicitate în condiţiile în care niciuna dintre aceste unităţi şcolare nu a fost afectată de inundaţiile din perioada invocată. Lucrările au fost efectuate de firma SC Zeus, a lui Grigore Dobre.

Dosarul aflat pe rol la Curtea de Apel Bucureşti a avut un nou termen săptămâna aceasta, iar la solicitarea lui Constantin Nicolescu, magistrații au admis audierea mai multor martori, printre care și a fostului prefect Ion Cârstoiu, care era și șeful Comitetului Județean pentru Situații de Urgență la acea perioadă.

„Instanţa încuviinţează audierea martorilor Cârstoiu Ion, Neică Petre şi Mihăilescu Gheorghe, propuşi de inculpatul Nicolescu Constantin. Încuviinţează proba cu înscrisuri…”, se arată în soluţia dată de completul de judecată.

Dosarul s-a judecat timp de aproape doi ani la Tribunalul Arges, iar din februarie 2013 a fost mutat la Tribunalul Bucureşti

În dosar au fost date, până acum, două sentinţe. Pe 28 mai 2013, Tribunalul Bucureşti a dat prima decizie: Constantin Nicolescu – condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, iar primarii au fost achitaţi. La recursul judecat pe 11 noiembrie 2013 la Curtea de Apel Bucureşti, Constantin Nicolescu a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, iar primarii au primit aceeaşi pedeapsă, dar cu suspendare. Nemulţumite de decizie toţi cei implicaţi au făcut recurs,

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI