O nouă generaţie Dacia

SUCCESUL DACIA MERGE MAI DEPARTE În mai puţin de opt luni, Dacia va lansa primul model din cea de-a doua generaţie Logan, generaţie cunoscută, deocamdată, doar sub numele de „proiectul X52”.

Comercializată din iunie 2004, prima generaţie a Daciei Logan, „pariul nebun” al fostului preşedinte Renault, Louis Schweitzer, din gama căruia s-au produs peste 1,5 milioane de unităţi în opt ani şi care le-a adus francezilor venituri de aproape 15 miliarde de euro, a devenit un fenomen pentru industria auto, fiind vândută în peste 60 de ţări.

Un fenomen care a făcut din Dacia cea mai cunoscută marcă românească peste hotare. Un fenomen care face ca Dacia să contribuie cu nu mai puţin de 8% la exporturile României. Însă succesul Dacia nu se va opri aici. În mai puţin de opt luni, Dacia va lansa primul model din cea de-a doua generaţie Logan, generaţie cunoscută, deocamdată, doar sub numele de „proiectul X52”. „Vom scoate un nou automobil la sfârşitul acestui an. Am văzut noul model, însă nu vă pot da detalii despre acesta, din motive de confidenţialitate. Vă pot spune însă că ne punem mari speranţe în acesta. Contez foarte mult pe noua maşină. Cât despre actuala generaţie Logan, s-a vehiculat, în ultima vreme, că producţia acesteia se va opri definitiv în luna decembrie. Eu vă spun că producţia actualei generaţii Logan va continua atât timp cât va fi nevoie”, ne-a declarat vicepreşedintele CA de la Dacia, Constantin Stroe.
„Semnalul” lansării viitorului Logan 2, despre care francezii de la Renault nu au spus deocamdată mai nimic, este dat de modernizarea liniilor de producţie din cadrul uzinei de la Mioveni. În cadrul Salonului Auto de la Geneva din primăvara acestui an, oficialii Renault nu au oferit detalii despre Logan 2, aceştia fiind „concentraţi” asupra monovolumului Lodgy, primul model din gama Dacia care va fi produs exclusiv în afara României, la noua uzină din Tanger, Maroc.
În toamna acestui an, în cadrul Salonului de la Paris, Dacia va lansa noul Sandero Facelift, versiunea restilizată a modelului de clasă mică, dar şi Dokker, un vehicul recreaţional care va fi asamblat tot în Maroc. Primul model care face trecerea la „noua generaţie” a modelelor Dacia este Lodgy, care are doar 55% din componente comune cu cele de pe platforma Logan. Cu acest model, compania franceză atacă în principal piaţa vestică, în timp ce în Europa de Est piaţa va trebui să fie creată. Spre comparaţie, SUV-ul Duster – lansat în 2010 – are aproximativ 70% din componente comune cu cele ale unui Sandero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.