O firmă din Piteşti va personaliza 10.000 de telefoane şi laptopuri

INIŢIATIVĂ Dan Voiculescu a deschis la Piteşti prima firmă din Estul Europei de personalizare cu învelişuri din vinil pentru telefoane, laptopuri şi iPod-uri. Mai ţineţi minte cum, acum 10 ani, toată lumea dorea să îşi personalizeze telefoanele mobile cu tot felul de tonuri de apel? Ei bine, de peste opt ani, americanii au lansat încă un fenomen de personalizare, de data aceasta fiind vorba de personalizarea cu învelişuri din vinil pentru telefoane, laptopuri, iPod-uri şi console jocuri. Practic, graţie unor firme specializate, îţi poţi pune pe telefon, atât pe faţă cât şi pe spate, poze cu persoana iubită, cu vedeta preferată, cu sigle sportive, logo-uri şi mii şi mii de imagini variate.

Capacitatea de a personaliza aparatele cu „skin-uri” este comparabilă cu fenomenul de personalizare cu tonuri de apel – o industrie întreagă creată în 2003, care a crescut cu 100% pe an şi a depăşit 5 miliarde de dolari vânzări globale până la sfârşitul lui 2010. Dacă în S.U.A. sunt deja câteva milioane de utilizatori, în Europa fenomenul e de abia la început (în Franţa, Spania şi Italia, doar de doi ani), iar în estul Europei moda încă nu a pătruns. Cu o excepţie fericită, care este tocmai la… Piteşti. Un tânăr întreprinzător local cu idei – Dan Voiculescu (fost director de export la ARGEŞANA) – a cumpărat franciza „Wrappz „de la firma cu acelaşi nume din Marea Britanie (un lider în domeniu), şi-a făcut un sediu pe B-dul Nicolae Bălcescu şi, de o lună, se ocupă de personalizarea telefoanelor mobile, a laptopurilor, consolelor şi iPodurilor. Şi-a creat şi un website – www.wrappz.ro – de unde clienţii îşi pot alege un desen pentru telefon din mii de modele sau pot descărca un desen din propriul calculator.

Sute de clienţi din toată ţara, în doar câteva săptămâni

„Personalizarea grafică a telefoanelor mobile prinde foarte bine”, ne spune Dan Voiculescu. Dovadă stă faptul că, în mai puţin de o lună, a avut sute de clienţi din toată ţara. Preţul personalizării unui telefon mobil, indiferent de model, este de 40 de lei, plus 10 lei taxele poştale, dacă clientul plasează comanda online. Pentru laptopuri şi console, preţul este de 85 lei. Practic, după cum spune Dan Voiculescu, skin-urile din vinil premium „Wrappz” sunt învelişuri adezive îndepărtabile pentru protejarea şi personalizarea telefoanelor, iPod-urilor, laptop-urilor, iPad-urilor şi consolelor de jocuri. Folia este realizată din materiale 3M, nu face bule şi are striaţii pe spate. Peste aceasta se pune o folie tot de la 3M pentru laminare şi care protejează atât culorile, cât şi împotriva razelor ultraviolete şi zgârieturilor.

Investiţie de aproape 30.000 de euro

În ceea ce priveşte „Franciza Wrappz”, aceasta l-a costat 10.000 de lire sterline şi a mai investit încă 15.000 de euro în aparatură, iar omul de afaceri piteştean, care deţine şi franciza „Cocodrillo” – magazin de haine pentru copii la „Jupiter City”, are planuri extrem de ambiţioase atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung: „Am deja un contract de colaborare cu o artistă din Lugoj – Daniela Marcu – pentru crearea de desene şi, până la sfârşitul anului, îmi propun să personalizez 10.000 de bucăţi.  Pentru 2012, planurile sunt şi mai mari: 50.000 de bucăţi personalizate şi să devenim lideri naţionali pe piaţa de profil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.