„Nu m-am înscris în PSD pentru că nu m-aş fi regăsit în acest partid”

OPOZIŢIE ÎN FAMILIE Traian Tămagă, fiul unuia dintre cei mai cunoscuţi oameni politici din Argeş, senatorul PSD Constantin Tămagă, vrea să-i calce pe urme tatălui său, să ajungă parlamentar, dar nu în partidul în care seniorul a făcut carieră. Nu este deloc uşor să porţi un nume foarte cunoscut, mai ales atunci când doreşti să-ţi faci propria carieră şi să demonstrezi că poţi realiza ceva în viaţă independent de numele părinţilor. Este şi cazul lui Traian Tămagă, fiul unuia dintre cei mai cunoscuţi oameni politici din Argeş, senatorul PSD Constantin Tămagă. Mulţi ani, Traian nu a fost prezentat în presă decât ca „băiatul de bani gata” sau fiind pus pe primele locuri în topuri cu titluri de tabloid „Cel mai râvnit burlac din Argeş”. Acum, pe lângă cariera didactică, cea de lector la Universitatea de Stat din Piteşti, Tămagă jr. vrea să-i calce pe urme tatălui său şi să ajungă, dacă nu senator, măcar deputat. Carte ştie, mai ales că are şi un doctorat în filologie, ceva bănuţi are, este tânăr, 35 de ani, şi nu arată rău deloc. Deci, lui Traian i se potriveşte de minune zicala „Bărbatul de 30 de ani, deştept, frumos şi cu bani”. La începutul acestui an Tămagă jr. a făcut primul pas spre cariera politică, dar nu aşa cum credea toată lumea, în PSD, ci în PDL.

„Tata ştie părerea mea despre PSD-ul lui, iar eu ştiu părerea lui despre PDL-ul meu”

De ce ai ales PDL-ul şi nu PSD-ul, mai ales că tatăl tău se număra printre seniorii acestui partid?
Nu m-am înscris în PSD pentru că nu m-aş fi regăsit în acest partid din mai multe puncte de vedere. Aici nu vorbesc de bârfele care s-au pus pe seama înscrierii mele în PDL, cum că familia Tămagă a vrut să fie prezentă în tot spectrul politic argeşean. Nu. Înscrierea mea în PDL a fost o opţiune personală şi nu luată la voia întâmplării. Am stat, am gândit, am analizat problema, parcă aşa se spune într-o reclamă, şi mi-am dat seama că PDL-ul corespunde opţiunilor mele. Atât ca om, cât şi ca politician.

Unde vrei să ajungi în cariera politică?

În vârf, că doar nu mă vedeţi pe mine lipind afişe în campaniile electorale.

Bun, toţi vor să ajungă la vârf în politică, dar depinde şi cum…

Îmi doresc o evoluţie normală. Toate la timpul lor. Poate la un moment dat o să mă gândesc să candidez şi eu undeva. Dar deocamdată, repet, deocamdată nu am asta în plan. Oricum atunci când va fi momentul, o să mă duc undeva într-o poziţie unde să fiu ales, şi nu numit. Nu suport funcţiile în care te ia cineva de guler şi te pune pe un scaun doar pentru că faci parte dintr-un partid. Aşa sunt eu…Dacă aş fi vrut o funcţie în administraţia locală, credeţi-mă că aş fi putut să o obţin de mult. Dar nu asta mi-am dorit eu de la viaţă.

Ce ai învăţat de la tatăl tău?

Am învăţat că trebuie să fii echilibrat, că trebuie să ai un simţ al măsurii în toate. El este un om cu bun simţ şi de aici am învăţat că, indiferent unde eşti şi unde te duce viaţa, trebuie să rămâi un om echilibrat. El nu este un oportunist! Are nişte principii foarte clare de la care nu se va abate în veci. Pentru că m-aţi întrebat şi de politicianul Constantin Tămagă, pot să vă spun că, tocmai datorită principiilor lui, nu o să-l vedeţi niciodată în alt partid, în afară de PSD.

De ce crezi că tatăl tău este aproape singurul parlamentar argeşean care se bucură de încredere din partea alegătorilor de pe colegiul său, cel din sudul judeţului?

Tata este un om al locului. A trăit în această zonă de sud a judeţului, iar oamenii îl cunosc dinainte de 1989. Dacă nu l-ar fi crezut un om serios, cu siguranţă că nu ar fi fost ales senator.

„Datorită numelui Tămagă mi s-au deschis nişte uşi pe care, poate, mi-ar fi fost mai greu să le deschid dacă nu purtam acest nume”

Cât de mult te-a ajutat numele Tămagă în viaţă?

Datorită numelui Tămagă mi s-au deschis nişte uşi, pe care poate mi-ar fi fost mai greu să le deschid dacă nu purtam acest nume. Bineînţeles că a existat şi reversul medaliei: am întâlnit şi persoane care, fiind invidioase pe cariera şi reuşitele lui Constantin Tămagă, m-au tratat şi pe mine în consecinţă. Una peste alta, m-a şi avantajat, dar şi dezavantajat.

Discuţi cu senatorul Tămagă despre politică?
Nu. Tata ştie părerea mea despre PSD-ul lui, iar eu ştiu părerea lui despre PDL-ul meu. De altfel, în politică, eu înţeleg să fie o încrâncenare pe idei, legi, doctrine, dar nu o bătălie în plan personal.

Dacă PDL-ul te va pune să candidezi pe acelaşi colegiu pe care şi tatăl tău va fi candidat, dar din partea PSD, ce o să faci?
Nu candidez cu tata pe acelaşi colegiu fiindcă îmi este teamă că îl bat măr şi nu vreau să-l umilesc! Glumesc, bineînţeles! Oricum, nu aş avea nicio şansă în faţa lui, vă daţi seama. Şi nu doar eu, ci şi mulţii alţii din politica argeşeană.  

Pe când nunta cu Cristina Prodănel?

Am mai fost o dată căsătorit, deci nu am de ce să mă mai grăbesc, pentru că ştiu cum este. Cu siguranţă că o să ajung şi acolo, dar nu am discutat cu Cristina pe marginea acestui subiect. Ne este bine aşa cum suntem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.