Administratorii Facebook au adus noi modificări în reţea. Funcţia Search a fost extinsă pentru a include toate postările încărcate până acum de utilizatori, peste 3 trilioane!  Acum, informaţiile postate de utilizatorii Facebook în paginile reţelei de socializare vor fi practic la îndemâna oricui!  

 

Funcţia Graph Search a fost introdusă în anul 2013 şi, până acum, era limitată la informaţiile conţinute în postările prietenilor, protejând astfel intimitatea celorlalţi utilizatori Facebook care nu se află în lista de prieteni. Acum, aceasta permite găsirea tuturor postărilor utilizatorilor, cu condiţia ca acestea să fie publice şi nu setate în mod explicit ca fiind adresate numai anumitor persoane din lista de prieteni

˝Când iniţiezi căutări, vei vedea acum cele mai recente şi relevante postări publice, alături de postările făcute de prieteni. Listele cu rezultate la căutări sunt organizate pentru a te ajuta să tai mai uşor prin zgomotul reţelei şi sa înţelegi mai repede ce spune lumea despre un subiect anume la momentul respectiv˝ este explicaţia iniţiatorilor. 

În plus, lista cu rezultate la căutări poate fi actualizată în orice moment din aplicaţia pentru mobil cu o comandă pull-to-refresh (alunecare în jos, din partea de sus a listei cu rezultate), pentru a vedea ultimele postări făcute de utilizatori pe tema respectivă. Funcţia de căutare a fost modificată pentru a include şi remarci, fraze şi citări populare făcute de utilizatori în legătură cu postarea respectivă, oferind o viziune de ansamblu asupra sentimentelor exprimate de utilizatorii Facebook faţă de subiectul discutat.

Dincolo de posibile consecinţe nedorite în ce priveşte protejarea intimităţii utilizatorilor, extinderea funcţiei Search poate avea efecte însuşi asupra modului cum folosesc oamenii reţeaua de socializare, Facebook devenind un fel de Twitter în ce priveşte viteza şi uşurinţa accesului la informaţiile postate de alţi utilizatori. În loc de a ţine toate informaţiile accesibile restrânse la cercul apropiat de prieteni, Facebook îţi va permite să descoperi şi ce gândesc alţi utilizatori, care sunt subiectele care îi interesează şi ce au de spus.

Noua versiune îmbunătăţită a funcţiei Facebook Search va fi disponibilă mai întâi utilizatorilor din Statele Unite, deţinători de telefoane cu iOS şi Android, urmaţi de cei care accesează reţeaua de socializare folosind interfaţa desktop.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI