Poliţiştii din Argeş şi Dolj au descoperit un grup infracţional ce fura marfă cu camioanele unei firme de transport fictive

Poliţiştii din cadrul I.P.J. Argeş şi I.P.J. Dolj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş efectuează 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş şi Dolj, pentru probarea activităţii infracţionale a zece persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi constituirea unui grup infracţional organizat.

 

La data de 24 octombrie , poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Argeş şi I.P.J. Dolj, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciilor Acţiuni Speciale din Argeş, Dolj şi Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 11 percheziţii domiciliare în judeţele Argeş şi Dolj, la domiciliile a zece persoane fizice.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la activitatea infracţională a unui grup de persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Persoanele sunt bănuite că, utilizând datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat. 

După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau sunt deviate spre teritoriul României, utilizând documente de transport false. Ulterior bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră la preţuri subevaluate.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de aproximativ 400.000 de euro lei, reprezentând contravaloarea mărfurilor care fac obiectul activităţii infracţionale. 

 

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.