Noi dotări pentru pompierii argeșeni

„Deoarece protejarea și salvarea vieții în cazul unor incidente reprezintă o prioritate pentru noi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență, trece printr-o continuă modernizare, materializată prin dotarea cu tehnică nouă ce reprezintă un pas important în îmbunătățirea capacității de răspuns la intervenții.

Totodată, activitatea de îmbunătățire a misiunilor specifice demonstrează angajamentul față de societate adaptându-ne la nevoile și cerințele acesteia, prin investiții în tehnologii și echipamente care să ne protejeze și să ne eficientizeze munca” anunță ISU Argeș.

Astfel, numai anul acesta subunitățile de intervenție ale pompierilor argeșeni s-au înnoit cu șapte autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor și un post medical avansat de tipul 1, toate achizițiile fiind posibile datorită proiectului VIZIUNE 2020 – Program Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).

Ponderea mare printre autospecialele de stingere o reprezintă cele de capacitate mare, de 10.000 l apă, iar cea de-a patra autospecială de acest tip a sosit chiar ieri la Detașamentul de Pompieri Bradu.

Mașina este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, fiind un mijloc de deplasare rapidă și permite realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție, care datorită capacității mari a bazinului de apă poate asigura continuitatea intervenției la stingerea incendiilor pe o perioadă mai mare de timp.

De asemenea, în luna iulie, Detașamentul de Pompieri Pitești a fost dotat cu un Post Medical Avansat – Tip 1 (PMA I), care este de fapt o structură mobilă ce are rolul de a realiza triajul rapid al victimelor în cazul unor accidente cu mai multe persoane implicate și de a oferi primele măsuri salvatoare de viață.

PMA I dispune de corturi de tratament și triaj specializate pentru a putea trata simultan un număr maxim de 10 victime, iar cu medicamentele, materialele sanitare și echipamentele din dotare se pot îngriji 15-20 de pacienți, dintre care cel puțin 5 aflați în stare critică.

Dotările PMA I includ sisteme de încălzire și răcire a corturilor, precum și sisteme de iluminat exterior și interior. Toate echipamentele electrice sunt alimentate de un generator de curent inclus în dotarea postului medical, iar manipularea echipamentelor grele este facilitată de un sistem hidraulic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.