Nicolescu a dat afară managerul de proiect al Consiliului Judeţean

DUPĂ 16 ANI…Florentina Grigoraş, managerul de proiecte cu finanţare europeană al Consiliului Judeţean, a fost dată afară de preşedintele Constantin Nicolescu, după ce acesta a aflat că subalterna sa îşi făcuse o firmă privată care avea acelaşi obiect de activitate ca şi cel de la CJ. Florentina Grigoraş a fost angajată până la 1 ianuarie 2012 la Consiliul Judeţean Argeş. Ea era manager de proiect, ocupându-se de proiectele finanţate din fonduri europene.

Cei mai mulţi însă şi-o amintesc pe Florentina Grigoraş din ziua reţinerii lui Constantin Nicolescu, atunci când, cu lacrimi în ochi, a povestit în faţa camerelor de luat vederi că preşedintelui CJ îi datorează viaţa fiului ei. Deşi nimeni nu îi poate contesta activitatea profesională – fiind autoarea mai multor proiecte prin intermediul cărora Consiliul Judeţean a accesat bani europeni – preşedintele Nicolescu a decis, în ultima zi a anului 2011, să renunţe la serviciile Florentinei Grigoraş şi a dat-o afară.
Dar ce s-a întâmplat? În luna decembrie, preşedintele a aflat că managerul de proiect al Consiliului Judeţean şi-a făcut în paralel o firmă privată cu acelaşi obiect de activitate ca şi cel de la CJ. Adică scrierea de proiecte şi accesarea de fonduri europene. Drept urmare, Nicolescu a chemat-o în birou pe subalterna sa şi i-a mulţumit pentru colaborare.
Supărarea lui Nicolescu a fost cu atât mai mare, cu cât el a aflat ultimul din instituţia pe care o conduce că Florentina Grigoraş avea, de mai bine de un an, o firmă privată prin care derula acelaşi gen de proiecte ca şi la Consiliul Judeţean.

„Eu am decis să plec din Consiliul Judeţean”

De fapt, firma înfiinţată de Florentina Grigoraş, „Andralex Project Company”, era trecută pe numele sorei sale, Carmen. În legătură cu despărţirea de Consiliul Judeţean şi de preşedintele Nicolescu, Florentina Grigoraş ne-a declarat: „Nu este adevărat că am fost dată afară. Eu am decis să plec. Am lucrat în Consiliul Judeţean vreme de 16 ani pentru că am considerat că aveam datoria morală să rămân atâta vreme aici. Am ales să rămân până la sfârşitul anului 2011, deoarece a trebuit să-mi duc până la final proiectele. Vreau să precizez că îmi respect foarte mult şefii pe care i-am avut la Consiliu, nişte oameni deosebiţi şi care muncesc foarte mult pentru acest judeţ. Domnului preşedinte Constantin Nicolescu îi voi fi mereu recunoscătoare pentru că, datorită dumnealui, băiatul meu este azi în viaţă. Cred că mi-am îndeplinit cu credinţă sarcinile de serviciu. Afacerea privată pentru care m-am retras nu este însă incompatibilă cu ceea ce făceam la CJ. Dar şi proiectele pe care le fac acum sunt tot pentru judeţ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.