PRECOCITATE Născut în 1975, Narcis Godeanu este doctor în ştiinţe militare şi în drept şi este cotat cu şanse foarte mari să câştige un loc de deputat la alegerile de anul viitor în Colegiul Topoloveni. Dramaturgul Corneille spunea că „valoarea nu aşteaptă numărul anilor”. Din fericire, cuvintele marelui dramaturg francez nu şi-au pierdut reflectarea în realitate nici după patru secole. Inclusiv în politică, domeniu în care politicienii de valoare sunt mai rari şi decât…tigrii albi. Iar un exemplu fericit l-am găsit chiar în politica argeşeană. Un exemplu care demonstrează că şi tinerii au un cuvânt din ce în ce mai puternic de spus în domeniu.

Născut pe 22 martie 1975 la Ştefăneşti, Narcis Godeanu este, la ora actuală, una dintre vocile erudite din cadrul PDL Argeş. Un politician tânăr şi rasat, al cărui viitor începe să sune din ce în ce mai bine. Preşedinte al PDL Topoloveni, acesta are planuri foarte ambiţioase pentru organizaţia pe care o conduce. Narcis Godeanu are o educaţie ce i-ar face invidioşi pe mulţi politicieni. Şi-a luat masterul în Drept Civil şi Comercial la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, după care a obţinut titlul de doctor în Drept (2008) la aceeaşi instituţie prestigioasă şi titlul de doctor în Ştiinţe Militare (2010) la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.
Aşadar, un politician cu două doctorate la doar 36 de ani! Actualmente, Narcis Godeanu este conferenţiar la Facultatea de Drept a Universităţii „Spiru Haret”, unde predă de 11 ani.

„A venit vremea să pun în practică, pentru binele comunităţii, tot ce am învăţat”

Legat de intrarea sa  în politică, Narcis Godeanu spune că a avut mai multe motive pentru care a luat această decizie. „Unul dintre ele este reprezentat de preşedintele PDL Argeş, senatorul Mircea Andrei, un om puternic, cu tãrie de caracter, care realizeazã tot ceea ce îşi propune. Cu astfel de oameni nu te temi niciodatã sã pleci la luptã. Domnia sa a reprezentat unul dintre factorii decisivi care au contribuit la revenirea mea în politicã, la revenirea mea în judeţul Argeş.
Un alt motiv este acela al „pãmântului” şi, când spun asta, mã refer la întoarcerea acasã. Am studiat, am muncit în Bucureşti, însã cred cã a venit vremea sã mã întorc acolo unde m-am nãscut şi sã pun în practicã, pentru binele comunitãţii, tot ce am învãţat”, declară Narcis Godeanu. O altă realitate a clasei politice româneşti este şi aceea că cei mai mulţi politicieni habar nu au să lege 10-15 cuvinte într-o limbă străină. Nu este şi cazul lui Narcis Godeanu, care vorbeşte fluent trei limbi străine: engleza, franceza şi rusa.

„Politica se face cu înţelepciune, cu proiecte şi dezbateri. Populismele le lãsãm celorlalţi”

Despre organizaţia pe care o conduce, PDL Topoloveni, Narcis Godeanu spune că „am siguranţa că, şi de aici înainte, organizaţia va avea o evoluţie ascendentã, într-un ritm susţinut. Reuşim, pentru cã avem oameni serioşi, care au înţeles cã politica se face cu înţelepciune, cu proiecte şi dezbateri. Populismele le lãsãm celorlalţi”. Narcis Godeanu recunoaşte franc cã nu este tentat în 2012 nici de un post de primar la Topoloveni, nici sã devinã prefect de Argeş. Ţelul sãu declarat este acela de a fi parlamentar: „ Dacã v-aş spune cã postul de parlamentar nu mã tenteazã, aş fi ipocrit. Pentru asta mã pregãtesc, pentru asta muncesc. Am venit cu o ofertã pentru cetãţenii din colegiul Topoloveni şi pentru nimic în lume nu voi da înapoi. Sunt un om de cuvânt şi, odatã ce am pornit pe un drum, merg înainte, fãrã sã aleg poteci sau rute ocolitoare”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI