Preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, a fost chemat joi la DNA Bucureşti în calitate de martor privind un proiect european ai cărui beneficiari au fost DGASPC Argeş, instituţie aflată în subordinea CJ, şi o asociaţie din Bucureşti, a cărei conducere este cercetată de procurorii anticorupţie într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

La ieşirea de la audieri, preşedintele CJ, Florin Tecău, a declarat că: “Nu pot să vă prea multe pentru că am fost chemat în calitate de martor. Nu există niciun fel de document în care eu să fiu incriminat sau acuzat pentru ceea ce există în dosar. Ce pot să vă mai spun este că acest parteneriat, de câteva milioane de euro, nu se regăseşte în arhiva Consiliul Judeţean”.

Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş spun că documentele solicitate de procurorii DNA au legătură cu un proiect cu fonduri europene din anii 2010-2011, derulat din Fondul Social European, şi care are ca obiect prevenirea abandonului şcolar.

Prin respectivul proiect au fost accesaţi bani de o asociaţie din Bucureşti, “Tineri pentru viitor”, neexistând o co-finanţare şi din partea autorităţilor publice locale din Argeş.

În cadrul proiectului derulat de asociaţia din Bucureşti, două angajate ale DGASPC Argeş şi cadre didactice din judeţ au făcut, la Timişoara, cursuri de formator privind prevenirea abandonului şcolar, după care au mers la Predeal şi au ţinut, la rândul lor, cursuri de facilitator în prevenirea abandonului şcolar.

“DGASPC şi Casa Corpului Didactic au fost beneficiari în acest proiect, dar nu am avut de a face nici cu buget, nici cu cheltuieli. Acest proiect trebuia să aibă mai multe faze, incluzând organizarea de caravane, distribuirea unor manuale, dar la un moment dat s-a oprit. Probabil de aici au pornit cercetările procurorilor”, au declarat reprezentanţi ai DGASPC Argeş.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI