Cum aţi reuşit să vă construiţi o carieră solidă în politică, mai ales în vremuri grele, de Opoziţie şi instabilitate?
Cred că fiecare om îşi gestionează viaţa în funcţie de aspiraţii, de caracter, de structura sufletească şi de năzuinţe. Fără doar şi poate, sunt, prin definiţie, un om al competiţiilor, fost sportiv de performanţă, ştiu ce înseamnă podiumul, dar şi fair-play-ul. Adevărata tărie a unei persoane constă în puterea cu care ţine la principiile morale. Ca fost pilot auto, ca om de administraţie, ca inginer, ca om politic, ca părinte, am acţionat mereu pentru oameni şi pentru bine! Credinţa, sinceritatea şi respectul sunt pilonii tuturor acţiunilor mele, iar roadele nu au întârziat să apară!

În 2008, când aţi devenit deputat de Curtea de Argeş, pentru mulţi, misiunea dumneavoastră, ca ales al zonei, părea imposibilă. Acum suntem mândri că deputatul Colegiului Curtea de Argeş, deputatul nostru, are cea mai bună prezenţă în Parlament şi un raport de activitate de apreciat. Cum aţi reuşit, mai ales că aţi fost în Opoziţie?

În şah, ca şi în viaţă, e de ajuns să greşeşti o dată ca să pierzi totul! Aşa am gândit încă din primul moment în care am primit mandatul de deputat, în 2008! Nu am vrut să greşesc, pentru că sunt un om al competiţiilor şi ştiu ce înseamnă dezamăgirea! Au trecut 4 ani cu momente frumoase – la „Zilele oraşului”, la sărbători de comune, la inaugurări sau ceremonii – dar şi cu clipe tragice, moartea tatălui meu, nedreptăţile pedeliste, loviturile sub centură ale unora! Au trecut 4 ani, în care am fost mereu prezent pe posturile locale şi naţionale pentru a striga durerile argeşenilor din Colegiu, pentru a le rezolva problemele, pentru a spune ţării păsurile reale, pentru a scoate la lumină jaful, minciunile şi teroarea! În toate acestea, nu e loc de compromis! Deschide-ţi braţele către schimbare, dar nu renunţa la valorile tale! Nu cred în compromisuri scuzabile şi nici în personaje viclene! Matahma Gandhi spunea că „sunt şapte rele în lume: 1. cunoştinţă fără caracter; 2. bogăţie fără muncă; 3. plăcere fără conştiinţă; 4. negoţ fără moralitate; 5. ştiinţă fără omenie; 6. politică fără principii şi 7. închinare fără predare”. Legat de cariera mea, am crezut mereu că, împreună cu cetăţenii, putem să clădim un parteneriat sigur şi corect, împreună putem transforma aspiraţiile în fapte! Dacă am putut realiza lucruri bune în Opoziţie, vreau să le arăt argeşenilor ce pot să fac atunci când suntem la Putere, pentru că 2012 trebuie să fie anul victoriei!

Imediat după campanie, v-aţi mutat la Noapteş, în Curtea de Argeş, cu familie cu tot, aşa cum aţi spus încă din campanie. V-aţi ţinut o promisiune de suflet, aţi deschis cabinete parlamentare, aţi fost activ şi implicat. Care este bilanţul mandatului 2008-2012?
De 4 ani, le sunt recunoscător argeşenilor că pot reprezenta în Parlament cel mai frumos Colegiu din România! De 4 ani, le sunt recunoscător argeşenilor că mi-am putut stabili casa şi familia la Curtea de Argeş, vreau şi pot să muncesc, mă gândesc permanent că aici îmi sunt colegii, prietenii, oamenii pentru care merită să lupt, cei care votează, cei care şi-au pus speranţa în mine! Mulţi dintre oamenii politici care au venit în zonă mi-au mărturisit că, pe bună dreptate, Colegiul Curtea de Argeş este cel mai frumos: prin istorie, tradiţie, relief, peisaje, construcţia sufletească a oamenilor! 64 de luări de cuvânt în plen, 55 de declaraţii politice, 17 propuneri legislative iniţiate, 33 de interpelări şi întrebări, toate pentru Colegiul Curtea de Argeş! Opt cabinete parlamentare deschise, vizite pentru alegători la Parlament, serbări pentru cei mici, grijă şi respect pentru pensionari, acţiuni sportive pentru tineri, proiecte europene pentru oraş şi pentru comune, sprijin pentru administraţiile locale, dezvoltare culturală şi turistică a zonei, interes pentru sănătatea oamenilor – testări gratuite, consultaţii oftalmologice, dotări pentru Spitalul Municipal, protecţie pentru agricultori, mediu de afaceri stabil, susţinere pentru educaţie! Acesta este succesul pentru mine! În 2008, când am venit să candidez la Curtea de Argeş, mulţi au crezut că va fi capăt de linie, dar viaţa a demonstrat că tenacitatea, înţelepciunea şi munca susţinută reprezintă drumul spre succes! Un om de succes este acela care poate construi o fundaţie solidă din cărămizile pe care alţii le aruncă în el!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI