Repornirea Rafinăriei Arpechim, prin cumpărarea de către statul român de la OMV Petrom sau exproprierea acestora pentru interesul public. Acesta este proiectul pe care cei patru candidaţi ai Alianţei România Dreaptă, la Cameră şi Senat, pe Colegiile din Piteşti, senatorul Mircea Andrei, Ana Stan, Cătălin Bulf şi Cătălin Teodorescu, îl propun locuitorilor judeţului. Chiar dacă iniţiativa este una inedită, ei speră că astfel vor reuşi să dea un nou impuls vieţii  economice a judeţului, salvând un simbol al Argeşului şi mii de locuri de muncă.

Cei patru candidaţi fac un apel către toţi cei ce doresc repornirea Rafinăriei, pentru a asigura astfel cel puţin 7.000 de locuri de muncă, să sprijine iniţiativa, semnând petiţia ce va fi înaintată, apoi, Guvernului. Practic, candidaţii ARD solicită Guvernului României să-l mandateze pe Ministrul Econo­miei să demareze procedura de achiziţie contra cost a activelor aferente activităţii de rafinărie de la SC OMV PETROM SA. Astfel, activele achiziţionate vor constitui aportul în natură al statului român, prin Ministerul Economiei, la capitalul social al unei noi societăţi comerciale ce se va constitui în vederea operării activităţii de rafinărie.
„În cazul în care OMV Petrom nu este de acord cu această iniţiativă, solicităm iniţierea procedurii în vederea declarării utilităţii publice a activelor aferente activităţii de rafinărie de la SC OMV PETROM SA, în scopul exproprierii pentru cauză de utilitate publică a acestor bunuri şi a constituirii unei noi societăţi comerciale cu menţinerea profilului de producţie al Arpechim şi a stabilităţii economice a zonei, a segmentului social, prin păstrarea şi creşterea numărului locurilor de muncă, a spus senatorul Mircea Andrei.

„Mă aştept ca şi USL să sprijine acest demers!”

„Demersul este unul foarte simplu. Guvernul României dă o hotărâre de o pagină, în care spune că va plăti către OMV o anumită sumă de bani pentru Rafinărie. Sunt sigur că vom strânge zeci de mii de semnături, deoarece nu văd niciun motiv ca un om să se opună acestui demers. Poate face asta doar dacă este de rea-credinţă. Nu văd de ce cineva ar spune că este o iniţiativă proastă, când principala problemă a argeşenilor – şi a ro­mânilor, în general – este lipsa locurilor de muncă. Mă aştept ca şi USL să sprijine acest demers. Noi trebuie să ne facem treaba şi să avem o iniţiativă corectă faţă de oameni. Trebuie să punem o presiune suficient de puternică pe Guvern, astfel încât să facă acest lucru. Argeşul a fost ignorat din 1990 până astăzi. A fost distrusă întreaga industrie. Este momentul ca Guvernul, indiferent care este el, să întoarcă judeţului Argeş o unitate economică. Strângerea de semnături a început deja. Vom merge cu aceste liste la toate oficialităţile judeţului, la primari, dar şi la candidaţi, deoarece este momentul pentru toţi, fără distincţie, să pună umărul şi să sprijine acest demers”, mai spun liderii ARD.
„Iniţiativa ARD este făcută în comun cu reprezentanţii Arpechim-ului. Vorbim de 7.000 de locuri de muncă pentru care, de data aceasta, le cerem ajutorul tuturor, inclusiv mass-media. Această iniţiativă publică trebuie să genereze presiune asupra Guvernului. Noi sperăm ca Guvernul ARD să fie cel care întoarce judeţului Argeş una dintre cele mai mari societăţi economice“, este de părere Cătălin Bulf, candidatul ARD pe Colegiul Piteşti-Nord.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI