Un caz grav de malpraxis a ieşit la iveală la Secţia Spital Călineşti, din cadrul Spitalului Municipal Mioveni. O mamă din Mioveni îşi acuză medicul ginecolog că i-a omorât copilul. Doctoriţa care a supravegheat naşterea, Georgeta Drăgoi, şi-ar fi recunoscut greşeala medicală faţă de mama copilului, însă acest lucru nu a oprit-o pe pacientă să depună plângere la Poliţie, la doar câteva zile după ce a fost externată din spital.

A estimat greşit greutatea copilului

Cristina Drăguțescu era programată să nască pe 15 noiembrie, însă a mers la spital cu o zi mai devreme, respectiv pe 14 noiembrie. I s-au făcut injecţii pentru ca travaliul să înceapă, iar femeia s-ar fi chinuit timp de 24 ore să nască. Nu i s-a făcut cezariană, iar copilul a făcut stop cardiac. Se pare medicul Georgeta Drăgoi, din cadrul Secției Spitalului Călineşti, nu a anticipat corect greutatea copilului – peste 4 kg – şi a dorit ca mama să nască pe cale naturală, pe motiv că se aştepta ca sarcina să fie ceva mai mică. Mama copilului este convinsă că totul a fost bine până atunci şi că fătul a rămas blocat, motiv pentru care a fost nevoie să fie folosit forcepsul pentru a scoate trupul copilului nenăscut.
Femeia a solicitat transfer la Spitalul Județean, însă medicul a refuzat. După ce copilul a murit, mama a cerut să vadă corpul neînsuflețit al bebeluşului şi a fost plimbată între Spitalul Călineşti şi morga Spitalului Județean de câteva ori degeaba, cadavrul micuțului aflându-se încă la spitalul în care femeia a născut.
Cristina Drăguțescu spune că a doua zi, după naştere, doctorul a vizitat-o în salon unde şi-ar fi recunoscut vina şi şi-a cerut iertare. Mama bebeluşului mort a făcut plângere la Poliție, iar, dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 7 ani pentru ucidere din culpă.
„Prima dată mi s-a spus că nu m-am chinuit suficient. Abia a doua zi a venit doctoriţa la mine şi mi-a zis că a estimat greşit greutatea copilului şi că nu şi-a dat seama. Când am ajuns, bebeluşul era bine, apoi, pentru că a stat atâtea ore a rămas fără oxigen, copilul a murit în mine şi l-au scos cu forcepsul…Doctoriţa Drăgoi mi-a omorât copilul şi am depus plângere la Poliţie pentru că vreau ca nicio mamă să nu mai treacă prin ce am trecut”, spune Cristina Drăguţescu.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI