De sărbătoarea Rusaliilor, salariaţii vor avea parte de un weekend prelungit. Conform dispoziţiilor din Codul Muncii, s-au stabilit prima şi a doua zi de Rusalii, adică 31 mai şi 1 iunie, ca zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Acordarea acestor zile libere se face de către angajatori, iar nerespectarea acestor prevederi legale constituie contravenţie.

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru angajatorii care nu dau liber de Rusalii

Astfel, inspectorii de muncă cu atribuţii în domeniul relaţiilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş pot aplica sancţiuni angajatorilor sub formă de amendă de la 5.000 la 10.000 lei. Excepţie fac cei care lucrează în unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, precum şi în cele în care activitatea nu poate fi întreruptă, ea având un caracter continuu, de permanenţă. Astfel, în unităţile sanitare şi de alimentaţie publică se pot stabili programe de lucru adecvate în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, a aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate.

Acestor categorii de salariaţi care prestează activitate într-una din aceste zile, li se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă din motive justificate nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază ca soluţie alternativă, de un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI