Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a lansat un program online de avertizare seismică, iar alerta se produce pentru cutremure mai mari de 4,5 grade pe Richter. Pentru a intra la adresa alerta.infp.ro/, nu trebuie să fii decât conectat la internet, programul fiind unul gratuit.

Astfel, în momentul producerii unui cutremur în zona Vrancea de peste 4,5 grade pe scara Richter, în partea de sus a paginii veţi vedea fereastra secundelor rămase până la momentul resimţirii undei seismice în Bucureşti, în medie de 25 – 30 de secunde.

Seismograful din imagine va oscila cu posibila magnitudine a cutremurului şi se vor afişa informaţiile specifice seismului – adică cât de puternic este. De asemenea, sfera va indica culoarea roşie, iar în lipsa unei mişcări seismice culoarea este verde. Titlul paginii se va schimba succesiv, afişând textul „Atenţie, cutremur”, iar aplicaţia va emite un semnal sonor specific. De asemenea, există şi varianta pentru Android, care poate fi descărcată de pe ews. infp.ro/programe. Php, precum şi posibilitatea primirii de SMS în reţelele Telekom şi Vodafone.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI