Cardul european de asigurări sociale de sănătate este documentul în baza căruia putem beneficia de tratament medical gratuit pe perioada unui concediu petrecut în oricare stat din Uniunea Europeană.

Astfel, în baza cardului european de sănătate orice serviciu medical de urgenţă este gratuit. 

Pentru a obţine cardul european trebuie să depuneţi actele necesare la casa de asigurări de sănătate fără a plăti ceva. Aveţi nevoie de o adeverinţă tip – pe care o găsiţi pe site-ul CASMB, la secţiunea “Asistenţă medicală oferită în afara ţării” – Cardul european de asigurat; un formular tip – îl găsiţi la aceeaşi secţiune şi copie după actul de identitate.

Toate aceste documente se depun la sediul casei de asigurări de care aparţineţi, iar pentru minori, la casa la care este arondat medicul de familie al copilului.

Pentru cei care au împlinit 14 ani, pe lângă copia după certificatul de naştere sau copie după C.I. şi cererea tip completată cu datele minorului, este nevoie de încă o cerere tip completată de depunător, însoţită şi de o copie după cartea de identitate a acestuia.

Cardul este valabil 6 luni de la data eliberării. Cu maximum o lună înainte de expirarea lui, se poate obţine unul nou urmând procedura normală. Documentul se eliberează în 7 zile lucrătoare de la data depunerii actelor şi este livrat prin poştă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI