România a notificat Comisia Europeană și se va transferă suma de 100 milioane de euro de la pilonul I către pilonul al-II-lea pentru finanțarea unei măsuri care are ca scop determinarea micilor fermieri, cei care dețin între 1-5 hectare, să arendeze sau să-și vândă terenul.

“Am făcut deja solicitarea către Comisia Europeană pentru a transfera o sumă de bani de la pilonul I către pilonul II. Acești bani ne sunt utili pentru a activa o măsură începând cu anul 2016, o măsură pentru micii fermieri, cei care vor să renunțe la activitatea agricolă, fie prin arendarea terenului, fie prin vânzarea lui, astfel încât să contribuim la consolidarea exploatațiilor. Aceștia  vor primi o sumă de 120% din valoarea plății pe suprafață, pentru 5 ani, în jur de 200 euro pe hectar, chiar dacă cedează terenul. Suma trasferată de la pilonul I către pilonul II se ridică la 100 milioane de euro” a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

De acești banii vor beneficia cei care, în anul 2015, sunt înregistrați în schema de micul fermier, adică cei care au între 1 și 5 ha și care în anul următor vor să aplice pe această măsură, de renunțare voluntară a terenului pe care îl dețin, a mai explicat ministrul Agriculturii.

Comments

comments