Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, împreună cu un impresionant sobor de preoți și diaconi au săvârșit astăzi, 26 octombrie 2014, la biserica parohială Sfântul Apostol Andrei – Papucești II, din Pitești, Slujba Înmormântării pentru cel ce a fost Părintele Alin Constantin Ionescu, trecut la cele veșnice în urma unui tragic accident rutier.

Cuvintele in memoriam rostite în cadrul slujbei, evocă, și-l trec în neuitare, cu dragoste și recunoștință, cu durere dar întru nădejdea Învierii, pe cel ce era până mai ieri Părintele Alin Ionescu: “Moartea, ca urmare a păcatului, s-a înscris în lume, asemenea unei legi a firii. Ea este deci o realitate ce nu poate fi înlăturată. Știința, care se mândrește, și pe bună dreptate, cu multe și mari descoperiri, stă totuși neputincioasă în fața morții care seceră, zi de zi, cu lăcomie uimitoare, viețile omenești.

Din păcate, frați creștini, moartea este prezentă și astăzi, la fel de nemiloasă, și în mijlocul nostru, pentru că iată, suntem nevoiți să conducem pe ultimul drum pe cel ce a fost Pr. Alin Ionescu.

S-a născut la 20 iulie 1978, în orașul Pitești, din părinții Gheorghe și Elena Ionescu. După absolvirea școlii gimnaziale din Pitești a urmat cursurile Seminarului Teologic din Pitești, activând în timpul Seminarului ca și cântăreț la parohia din Albota. După absolvirea Seminarului, a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Pitești, în perioada 1998-2002, devenind între timp cântăreț la parohia Adormirea Maicii Domnului din Trivale. Din anul 2001 a fost hirotonit diacon și apoi preot la parohia Sf. Apostol Andrei – Papucești II din Pitești.

Părintele Alin Ionescu a căutat să fie un exemplu prin familia sa. Astfel, a avut o căsnicie fericită alături de doamna preoteasă Mădălina, bazată pe respect și iubire. Dumnezeu le-a dăruit trei copii: Ana Maria – 13 ani, Alexia Gabriela – 11 ani și Filip Zeron – 5 ani, pe care i-au crescut și educat până la aceste vârste fragede așa cum se cuvine.

Nu ne este îngăduit să nu amintim de interesul și munca părintelui pe tărâmul gospodăresc. Parohia noastră s-a bucurat de strădaniile sale încă de la început când s-a turnat temelia pentru biserica mare. De atunci și până în prezent a contribuit prin munca și efortul său la ridicarea acestui lăcaș de cult.

A plecat astăzi dintre noi un bun coleg, un râvnitor spre cele sfinte, care și-a făcut pe deplin datoria cu multă evlavie și dragoste. Un om pe care l-a caracterizat blândețea și bunătatea față de toată lumea, cu o fire largă, prietenoasă, darnică, săritoare. A fost un om care a semănat cu multă dărnicie dragoste de oameni, dragoste de Sfânta noastră Biserică, dragoste de muncă, de cinste și omenie; a semănat multă corectitudine, multă modestie, având întotdeauna un cuvânt bun pentru toți cei care, într-un fel sau altul veneau în legătură cu el.

Astăzi, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dumitru, va fi așezată în curtea acestei frumoase biserici o cruce care va străjui mormântul colegului și prietenului nostru drag, Alin Ionescu, iar inscripțiile de pe ea vor aminti tuturor de trecerea lui prematură în veșnicie.

Iată, am săvârșit slujba de prohodire a preoților, după rânduială. Am slujit noi, colegii și prietenii lui, dar și credincioșii, care prin prezență, prin lumânările aprinse, prin florile multe și lacrimi, au slujit părintelui, săvârșind un gest de adâncă dragoste și recunoștință. Părintele a slujit în această biserică aproape 14 ani, cu o dăruire totală, iar astăzi credincioșii prezenți în număr atât de mare au făcut un minunat gest de cucernică restituire. Dar nu am slujit doar noi! Părintele însuși, prin Voia Domnului, a slujit. Chiar dacă trupul lui este nemișcat, cu sufletul el este viu și se poate ruga tainic prin Liturghia cerească, cu îngăduința Domnului.

Desigur, el va fi mereu prezent în rugăciunile și în inimile noastre și ne vom aminti întotdeauna de el și de calda lui prietenie și colegialitate.

Prin prezența la slujba de înmormântare mărturisim și sprijinul pentru familie, nu numai în aceste clipe grele, ci mai ales pe mai departe. De aceea o rugăm pe îndurerata doamnă preoteasă, bună și devotată soție, să nu uite că ușile caselor noastre, ale colegilor, le sunt deschise permanent, nu numai pentru o vorbă bună,ci și pentru orice alt ajutor.

Ne este foarte greu să ne despărțim de dragul nostru coleg, dar ne întărim în făgăduința Domnului făcută în Sfânta Scriptură: “Fericiți cei morți, cei ce de acum mor în Domnul (…) Odihnească-se de ostenelile lor, căci faptele lor vin cu ei.” Nădăjduim astfel că osteneala părintelui Alin, faptele lui bune și bunătatea sufletului său, îi vor aduce odihna binemeritată, după cum el însuși glăsuiește tainic, printr-o cântare pe care ați auzit-o în timpul slujbei: “Acum m-am odihnit și am aflat ușurare multă, căci m-am mutat din stricăciune și m-am dus la viață, Doamne, Slavă Ție!” Amin!”

Ne rugăm Mântuitorului Hristos, Cel înviat din morţi, Biruitorul morţii, să odihnească sufletul robului Său Părintele Ionescu Alin Constantin, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit, în lumina cea neînserată a Împărăţiei Sale, unde drepţii strălucesc, să mângâie familia îndoliată şi pe toţi cei întristaţi de plecarea sa dintre noi.

„Cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi” (Ioan 11, 25)

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI