Pânza în jurul taliei, legată cu o sfoară, iată primul prototip al lenjeriei masculine în Egiptul Antic! Apoi pantalonii din bumbac sau lână au fost purtaţi mai mult de 1.000 de ani de bărbaţii din zonele civilizate.

Revoluţia industrială marchează şi istoria lenjeriei masculine, odată cu apariţia chilotului – pantalon scurt, mai lejer, mai comod pentru munca asiduă din fabrici şi manufacturi. Şi trece încă un secol şi jumătate până când inspiraţia designerilor colorează paleta articolelor intime masculine. Doar pentru că nu se vede, bărbaţii nu au acordat un interes prea mare modelelor şi tipurilor de accesorii vestimentare foarte personale. Bărbatul comod sau activ, sportiv sau aventuros, în funcţie de temperament şi interes, îşi poate adapta lenjeria intimă la contextul situaţional.

Astfel, în sertarul de lenjerie, un bărbat ar trebui să aibă: chilotul tradiţional cu betelie pe talie, sau cu talie joasă, comod pentru birou, pentru orice tip de pantalon, care oferă mobilitate, chilotul tip pantalon, mai scurt decât boxerii, mulat pe picior, indicat pentru activităţile sportive şi sub pantalonii strâmţi. E de notat că este şi foarte sexy. Boxerii sunt lejeri, largi, cu imprimeuri colorate, potriviţi pentru pantalonii lejeri. Exclus a fi purtaţi sub şorturi sau în activităţi sportive! Tanga este un tip de chilot mai puţin stilat, însă apreciat de o categorie de femei, îl face pe bărbat să pară mai viril şi versatil! Atenţie însă, la momentul în care poate fi purtat, altfel va fi „ieftin” şi chiar de prost gust.

La fel de importante sunt materialul şi culoarea. Bumbac – ziua, la serviciu, activităţi sportive, activităţi în aer liber, deoarece absoarbe transpiraţia şi material mixt, seara, în oraş, la restaurant, în orice activitate personală, pe durată scurtă. În privinţa culorilor, nimic nu este interzis, în funcţie de tipul de lenjerie şi de momentul pentru care este purtată. Un pont: carourile şi pătratele fac să pară mai mare zona pe care o acoperă! Deci, trucurile pot ajuta impresia!

Domnilor, data viitoare păşim în lumea designerilor!

Piazza Firenze vă aşteaptă online şi în magazinul din Brătianu, pasajul Universităţii.
Showroom Piazza Firenze: Adresa: Piteşti, Bd. I.C. Brătianu, bl. D1, parter. Tel: 0771.591.083 / 0740.313.237; www.piazzafirenze.ro

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI