Săptămâna trecută, medicii care au făcut parte din Comisia de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Argeş au tras concluziile în ceea ce priveşte acuzaţiile de malpraxis aduse, la sfârşitul anului trecut, ginecologului Georgeta Drăgoi de la Spitalul din Călineşti.

Doctoriţa Drăgoi se face vinovată de moartea bebeluşului născut în data de 15 noiembrie, deoarece a lăsat-o pe Cristina Drăguţescu, de 32 de ani, să nască pe cale naturală, deşi micuţul cântărea 4 kilograme, lucru care impunea cezariană.

Cristina Drăguţescu a ales să nască la Spitalul „Dr. Ion Crăciun” din Călineşti, pentru că aici se spune că există condiţii mult mai bune decât în celelalte spitale din Argeş. Medicul căreia Cristina i-a acordat toată încrederea şi pe mâinile căreia s-a lăsat, atât pentru control în timpul sarcinii, cât şi pentru naştere, a fost ginecologul Georgeta Drăgoi, apreciată în continuare ca specialist, chiar dacă în trecutul său a mai figurat o acuzaţie de malpraxis pentru care a primit o condamnare de un an închisoare, cu suspendare.
După cum a declarat chiar tânăra femeie, ar fi trebuit să nască încă de pe 14 noiembrie când, în urma unui ecograf realizat de către doctoriţa Drăgoi, s-a stabilit că bebeluşul avea în jur de 3 kg şi că putea fi născut pe cale naturală. Parcă presimţind că ceva nu este în regulă, viitoarea mămică a cerut să meargă la Spitalul Judeţean Argeş pentru a i se face cezariană, însă ginecologul Georgeta Drăgoi şi-a susţinut propria variantă. Prin urmare, Cristinei Drăguţescu i s-au administrat medicamentele necesare pentru dilataţie, doar că aceasta nu s-a produs atât de repede cum ar fi trebuit. După 24 de ore de chin, femeia  a născut un bebeluş de 4,3 kg, care însă era deja mort.

Mama bebeluşului are la dispoziţie doar şase luni ca să acţioneze

Dacă la început, medicul ginecolog Georgeta Drăgoi nu şi-a recunoscut vina, aceasta acuzând-o pe mamă pentru decesul copilului, susţinând că femeia nu s-a chinuit destul ca să-l nască pe cale naturală, după venirea rezultatelor autopsiei bebeluşului nu a mai avut cale de întors. Acolo scria foarte clar că bebeluşul avusese parte de o moarte violentă, lucru ce ar fi putut fi evitat, dacă se recurgea la cezariană. Cu aceste dovezi în faţă, medicul Drăgoi nu a mai avut încotro şi a trebuit să recunoască faptul că apreciase greşit greutatea copilului. Conform preşedintelui Colegiului, medicul Valeriu Bănică, doctoriţa se face vinovată de moartea bebeluşului, dovezile aduse în acest sens fiind incontestabile.
Deşi a primit această decizie de la Colegiul Medicilor, doctoriţa Drăgoi va putea profesa în continuare, acest drept putându-i fi luat doar de instanţă, dar asta numai dacă mama micuţului decedat va face plângere penală.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI