Săptămâna trecută, cinci argeşeni şi-au pierdut viaţa în tragicul accident care a avut loc în Muntenegru.

Din păcate însă, tragedia din Muntenegru nu este singura în care argeşenii au căzut victime ale unor şoferi inconştienţi şi iresponsabili. Vă prezentăm în continuare un top al celor mai teribile accidente în care au fost implicaţi semeni de-ai noştri în ultimii ani.

Pentru a avea o imagine şi mai clară a haosului de pe drumurile din Argeş, o statistică a Inspectoratului Judeţean de Poliţie ne arată că, numai în 2012, pe teritoriul judeţului s-au produs 259 de accidente grave. În urma acestora, 50 de persoane şi-au pierdut viaţa, 249 au fost rănite grav, iar 133 au scăpat, ca prin minune, cu răni uşoare.

32 de persoane rănite, după ce un microbuz a căzut de pe podul din Mioveni

În urmă cu aproape un an şi două luni, pe 26 aprilie, un microbuz cu 38 de persoane, care făcea curse între Mărăcineni şi Mioveni, a căzut de pe podul ce traversează calea ferată din apropierea Gării Ciumeşti. Şoferul microbuzului a declarat că, pe la jumătatea podului care asigură intrarea în Mioveni, a sesizat o defecţiune la sistemul de direcţie, după care a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. 32 de persoane au fost transportate la spital, însă, ca prin minune, niciuna nu a decedat, deşi multe au ajuns în stare gravă, trei fiind duse de urgenţă cu un elicopter la un spital din Bucureşti. Marin Manole, patronul firmei a declarat că mijlocul de transport era un autobuz fabricat în 2009, în bună stare de funcţionare, numai că totul s-a petrecut din cauza stării jalnice a drumului, fapt ce a făcut să sară levierul de direcţie din locaşul său.

Accident cu şapte victime la Albota

Prin clipe de coşmar au trecut, pe 12 decembrie 2012, 14 pasageri ai unui maxi–taxi care făcea curse regulate de la Costeşti la Piteşti.
Microbuzul cu 14 pasageri la bord s-a rostogolit pe o pantă de circa trei metri, în faţa Staţiunii de Cercetare Albota, şi a ajuns pe câmp, şapte persoane fiind grav rănite. Şoferul microbuzului care se deplasa de la Costeşti spre Piteşti a încercat, în dreptul Staţiunii de Cercetare, să evite o maşină marca Hyundai care ajunsese pe contrasens şi se îndrepta cu 110 km la oră spre maxi-taxi. „El venea din jos cu viteză. În pantă, când să ia curba, maşina a derapat şi a venit direct spre mine. Am încercat să evit, şi am tras de volan cât am putut, dar nu am putut evita coliziunea. Maxi-taxi a fost izbit atât de violent, încât a fost proiectat în afara şoselei şi a căzut pe o pantă de aproximativ trei metri, rostogolindu-se până în câmpul din apropiere”, a povestit şoferul de maxi-taxi. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu niciun mort, în schimb şapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind duse cu ambulanţa la spital.

11 argeşeni, victimele unui accident produs la Sibiu

Un autocar plin cu pasageri a fost implicat într-un accident rutier petrecut pe 23 iunie 2011 chiar la ieşirea de pe centura ocolitoare a Sibiului. Autocarul venea din Spania şi, potrivit anchetatorilor, şoferul autocarului a adormit la volan şi a intrat într-o basculantă care era oprită şi semnalizată. Coliziunea s-a soldat cu decesul şoferului de rezervă, un bărbat de 48 de ani, din Argeş, şi cu rănirea altor 20 de persoane, peste jumătate dintre ele fiind din Piteşti şi Curtea de Argeş, oameni care se întorceau de la muncă din Spania. Transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, patru din cei 10 argeşeni au fost diagnosticaţi cu fracturi la nivelul bazinului, al coloanei lombare şi mandibulei, iar o femeie a suferit o leziune de organ intern (ruptură de splină), pentru care s-a intervenit chirurgical de urgenţă.

Un autobuz ce transporta muncitori de la Dacia, lovit de două ori într-o singură lună

Inconştienţa a doi şoferi a făcut ca, într-o singură lună, un autobuz ce transporta muncitori de la Dacia spre Câmpulung să fie implicat în două accidente, ambele pe raza localităţii Clucereasa. În primul accident, şoferul autobuzului, plin cu muncitori de la Dacia, a declarat că s-a trezit în faţă cu un TIR ce a intrat pe contrasens. Nu a reuşit să-l evite, iar cele două vehicule s-au ciocnit frontal, 12 angajaţi de la Dacia ajungând în stare şoc la spital. Ironia sorţii, la nici trei săptămâni, în acelaşi autobuz al uzinei, de asemenea plin cu muncitori, condus de acelaşi şofer, a intrat un autoturism scăpat de sub control, care rula cu peste 100 de kilometri la oră. De această dată, cei 30 de salariaţi de la Dacia au scăpat teferi, însă, din nefericire, şoferul autoturismului, un tânăr de 31 de ani, a decedat pe loc, iar ceilalţi doi pasageri au ajuns în stare gravă la spital.

Două autobuze cu muncitori de la Dacia s-au lovit unul de altul

În februarie 2008, două autobuze pline cu muncitori de la Dacia care ieşiseră de la schimbul trei se îndreptau, unul după altul, spre Piteşti. În dreptul comunei Mărăcineni, şoferul unui autoturism a oprit la o trecere de pietoni, în spatele său fiind unul dintre autobuze. Pentru că şoferul celui de-al doilea autobuz nu era atent la trafic, nu a mai putut frâna şi a izbit violent primul autobuz, care, la rândul său, a intrat în autoturism. Pasagerii, care în marea lor majoritate dormeau, s-au izbit cu capetele de spătarele scaunelor din faţă, iar doi muncitori din cel de-al doilea autobuz au fost grav răniţi.

Două profesoare, omorâte de tren la Mihăeşti

Două profesoare şi-au pierdut viaţa într-un tragic accident la o trecere de nivel cu calea ferată, pe 19 octombrie 2012, în comuna Mihăeşti, sat Drăghici. Maşina în care se aflau cele două a fost spulberată de un tren şi târâtă mai bine de 150 de metri pe calea ferată. Impactul a fost nimicitor, iar femeile nu au mai avut nicio şansă la viaţă. Iustina Elena Ţuigui, în vârstă de 41 de ani, şi Elena Denisa Modrangu, în vârstă de 33 de ani, erau angajate la Şcoala gimnazială din Mihăeşti şi se întorceau acasă. Prima, profesoară de engleză, s-a oferit să o ducă pe colega ei, profesoară de desen, cu maşina, o Solenza, într-o staţie de maxi-taxi. Nu au apucat să meargă decât câţiva metri, când maşina a fost izbită de trenul personal care circulă pe ruta Goleşti – Câmpulung. Mecanicul de locomotivă a povestit că şoferiţa nu s-a asigurat când a trecut calea ferată şi nu a putut auzi nici claxoanele trenului, deoarece vorbea la telefon.

Ambulanţa a avut nevoie de Ambulanţă

Pe 5 iulie 2012, o ambulanţă care se deplasa regulamentar de la Piteşti la Curtea de Argeş, unde fusese solicitată să intervină la un caz medical, a fost lovită frontal, pe raza comunei Bascov, după ce şoferul unui Cielo a încercat să facă o depăşire periculoasă pe lângă un TIR. În urma impactului, autoturismul a fost distrus în totalitate, şoferul imprudent fiind scos cu greu dintre fiarele contorsionate de o echipă de la descarcerare şi transportat, în stare gravă, la spital. Conducătorul salvării şi asistenta medicală au avut şi ei nevoie de îngrijiri medicale.

Accident în lanţ pe o stradă din Piteşti. Au fost implicate patru maşini

În urmă cu nici o lună de zile, patru maşini au fost implicate într-un accident petrecut pe strada Crinului din Piteşti, o stradă cu două benzi şi maşini parcate pe ambele sensuri. Şoferul uneia dintre ele spune că a fost surprins de viteza cu care circula un alt participant la trafic şi că nu l-a mai putut evita, motiv pentru care a izbit alte două maşini. Unul dintre şoferi a ajuns la spital.

În aceeaşi zi, două maşini au fost lovite de tren

11 iulie 2011, cu siguranţă o zi neagră. Două maşini au fost lovite de tren în aceeaşi zi, în Argeş. Primul accident feroviar s-a petrecut în jurul orei 16.50, la Băiculeşti. Lucian Niţu, din Căteasca, se afla la volanul unui Logan şi, la o trecere de nivel cu calea ferată din Băiculeşti, a fost lovit în plin de Săgeata Albastră, care se deplasa dinspre Curtea de Argeş spre Piteşti. Deşi maşina a fost grav avariată, şoferul a scăpat cu viaţă ca printr-o minune. Câteva ore mai târziu, un accident oarecum asemănător s-a petrecut în apropiere de Gara Leordeni. Florin Moraru, mecanic de locomotivă pe trenul personal 9027, care circula dinspre Bucureşti spre Piteşti, a fost cel care a sunat la 112 şi a anunţat că a lovit un Volkswagen albastru. Şoferul autoturismului din Leordeni, ajuns la trecerea de cale ferată fără bariere ori semnal acustic nu s-a asigurat şi a intrat pe şine, unde a fost spulberat de tren. Şi în acest caz şoferul a scăpat cu câteva răni uşoare.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI