Medicii de familie pot cere bani din PNRR. Au la dispoziție 180 milioane de euro

Medicii de familie au la dispoziție peste 180 de milioane de euro pentru investiții în cabinete prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit ministrului sănătății, Alexandru Rafila, 3.000 de medici de familie și asocieri de cabinete de medicină primară vor putea astfel să facă renovări și să se doteze cu echipamente și mobilier.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că finanţarea va fi acordată cu prioritate pentru zone defavorizate din mediul rural și din orașe mici. El a mai spus că dotarea cabinetelor doctorilor de familie este esențială pentru ca aceștia să devină furnizori de servicii cât mai complexe, de care oamenii au nevoie în sistemul ambulatoriu.

Ministrul Rafila a anunțat că Ministerul Sănătății va găzdui mâine un grup de lucru privind reforma asistenței medicale primare, cu reprezentanții asociațiilor profesionale ale doctorilor de familie, ai ministerului de resort, ai Casei de Asigurări și ai organizațiilor de pacienți. Demnitarul a spus că această specialitate trebuie să devină atractivă pentru tinerii medici, inclusiv prin dotarea cabinetelor și pentru îndeplinirea unui pachet de servicii medicale preventive.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here