ÎNTRE EI E FURTUNĂ IAR… Chiar dacă acum PNL guvernează alături de PSD, liberalul Marius Postelnicescu a cerut, conform sloganului USL, „dreptate până la capăt” în lupta sa cu social-democraţii, care, în urmă cu patru ani, l-au demis abuziv din fruntea Direcţiei Apelor Argeş – Vedea. Printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, instanţa a stabilit că Postelnicescu a fost demis abuziv şi trebuie repus în funcţie, liberalul urmând să-l înlocuiască pe omul PSD, Dumitru Ciobanu. În anul 2009, atunci când PSD a intrat la guvernare cu PD, a început o adevărată vânătoare a directorilor PNL din fruntea Direcţiilor Deconcentrate din Argeş. Cum, în urma împărţirii ciolanului, conducerea Apelor Române a revenit PSD, social- democraţii argeşeni l-au zburat imediat din funcţia de director al Direcţiei Apelor Argeş – Vedea pe liberalul Marius Postelnicescu, înlocuindu-l cu Dumitru Ciobanu. Pentru că a considerat demiterea sa un abuz, Marius Postelnicescu a contestat în instanţă destituirea din funcţie, mai ales că mai avea, conform contractului, un an ca manager în fruntea Direcţiei Apelor. Demiterea  lui Postelnicescu a fost mai mult decât un abuz, deoarece după ce l-a dat jos din funcţia de director, PSD-ul l-a dat, pur şi simplu, afară din instituţie, deşi, conform aceluiaşi contract de muncă, după ce îşi încheia mandatul de director, liberalul urma să rămână în cadrul direcţiei ca simplu angajat, pe o perioadă nedeterminată.
După zeci de procese derulate în instanţele argeşene, Marius Postelnicescu a obţinut de curând dreptul de executare silită a instituţiei. Acest lucru echivalează cu faptul că fostul director ar putea reveni dintr-un moment în altul la conducerea Direcţiei Apelor Argeş – Vedea, pentru un an, atât cât mai avea în contractul managerial la data demiterii, având şi dreptul  la plata salariilor de care a fost privat din 2009 şi până în prezent.
Conform hotărârii instanţei, care a rămas definitivă, urmează să fie şterse operaţiunile efectuate în cartea de muncă a lui Marius Postelnicescu cu privire la desfacerea contractului individual de la Direcţia Apelor. Implicit, acest lucru anulează şi demiterea sa din funcţia de director, demitere pe care Marius Postelnicescu o consideră abuzivă, fiind realizată pe fond politic.
خn ceea ce-l priveşte pe Marius Postelnicescu, acesta a fost luat prin surprindere de vestea cu pricina: „Văd că aţi aflat înaintea mea de această hotărâre a instanţei. Nu am ştiut nimic până la acest moment, pentru că, în ultima vreme, am fost plecat şi nu am mai ţinut legătura cu avocatul meu. O să văd ce se va stabili la faţa locului şi cum va hotărî executorul judecătoresc să punem în aplicare această hotărâre a instanţei. Eu am solicitat mai multe lucruri, mai ales că am fost demis ilegal de directorul general al Apelor Române de la acea dată, pesedistul Vasile Pintilie”, ne-a declarat Marius Postelnicescu.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI