După ce a construit fabrica de adezivi de la Roznov pentru compania germană Henkel, hale de creşterea animalelor la Slobozia pentru compania daneză DanBred, şi alte câteva construcţii industriale pentru alţi giganţi din piaţa românească, în principal galerii comerciale, Marian Drăgoi, patronul Building Astrom, cea mai mare firmă de construcţii din Argeş, a decis să îşi intensifice activitatea pe pieţele de construcţii din străinătate. Printre ţările unde Marian Drăgoi intenţionează să deschidă noi şantiere se numără Libia, Kurdistan şi Kuveit. „Sunt ţări care au alte posibilităţi financiare: unde există petrol şi gaze, există şi bani de construcţii“, a afirmat Drăgoi. „Suntem în curs de a încheia nişte contracte în Libia pentru un spital şi o hală industrială în valoare de 12 milioane de dolari, dar şi un contract în Kurdistan pentru construcţia unui centru universitar de 14 – 15 milioane de dolari. De asemenea, testăm o ofertă în Kuweit pentru construcţia unui centru universitar de circa 18 milioane de dolari”, a mai spus Drăgoi.
Potrivit antreprenorului argeşean, decizia de a ieşi pe alte pieţe vine în contextul în care sectorul local al construcţiilor a cunoscut o contracţie pe timp de criză, declinul fiind de circa 40% faţă de 2009. Astfel, a mai explicat el, 2013 este un an de stagnare pentru piaţa locală a construcţiilor. „2010 a fost cel mai prost an din criză, după care piaţa a început uşor-uşor să urce, iar în 2013 stagnează. Construcţiile sunt ca o loterie: într-o lună poţi câştiga cinci contracte sau într-un an poţi să nu închei niciunul“, a declarat Marian Drăgoi.
Estimările făcute arată că Building Astrom va înregistra anul acesta o cifră de afaceri similară celei de anul trecut, care s-a ridicat la 66,8 milioane de lei, adică 15 milioane de euro. Building Astrom are în prezent circa 400 de angajaţi, faţă de 312 anul trecut, dat fiind faptul că a avut de realizat mai multe lucrări în domeniul civil, unde e nevoie de mai multă forţă umană, faţă de perioada când au realizat construcţii industriale, unde se folosesc mai mult utilajele.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI