Manole de la FC Argeş a luat 1 la Bac, la română

A DAT-O ÎN BARĂ Considerat un fotbalist de perspectivă, component al Naţionalei de tineret, jucătorul lui FC Argeş, Leonard Manole, a luat 1 la limba română, 5 la istorie, la franceză nu s-a prezentat, aşa că… Bac-ul l-a picat. Fotbaliştii români cu potenţial continuă să „confirme”, din păcate, că la viaţa extrasportivă este departe de a fi un model, fiind mai degrabă un dezastru. Iar printre ei se numără din păcate şi piteşteanul Leonard Manole de la F.C. Argeş.

Jucător de talent şi cu evoluţii constant bune pentru alb-violeţi în sezonul trecut, Manole a dat-o în bară rău în ultima vreme. Prezent cu Naţionala U19 la turneul de calificare din Serbia, el a fost suspendat nu mai puţin de şase luni de către FRF după ce s-a pozat la Novi Sad în compania interlopului Ratko Buturovici.
Cum un necaz nu vine niciodată singur, la sfârşitul săptămânii trecute, Leonard Manole a intrat şi în „lotul” sportivilor picaţi lamentabil la Bacalaureat, cu note minime la limba maternă şi calificative slabe la probele orale.
Rata naţională dezastruoasă a promovabilităţii la examenul de Bacalaureat a fost influenţată şi de fotbalişti. Nenumărate neprezentări, note minime la limba maternă şi calificative slabe la probele orale. Elev al LPS Piteşti, Manole a făcut de râs instituţia de învăţământ care l-a format, luând nota 1 la română. Mai mult, la proba orală de franceză nu s-a prezentat, iar la proba de competenţe digitale a fost declarat „începător”. La istorie, Leonard Manole (19 ani) a luat 5, iar la geografie – 7.
Dacă în ceea ce priveşte suspendarea de la „naţională”, Manole este hotărât să îşi caute dreptatea la Federaţia Română de Fotbal, în ceea ce priveşte Bac-ul el va merge pe varianta „rejucării”, urmând a-l susţine din nou în toamnă.
În orice caz, Manole, ca şi alte „vedete”, trebuie să înţeleagă un lucru: nu este suficient să ai talent ca să fii un fotbalist mare. Valoarea trebuie dublată şi de o viaţă extrasportivă…„extra”, fără scandaluri şi alte motive de can-can.
Ce să-i faci însă cu argeşenii care au lipici la scandaluri cât cuprinde, Mutu fiind cel mai concret şi negativ exemplu?… Manole ar trebui poate să facă şi niscaiva cursuri de mentalitate şi cultură (extra)fotbalistică pe la celebra Academie „La Masia” a celor de la FC Barcelona, acolo unde viitorii jucători sunt învăţaţi şi cum să se comporte, nu numai cum să dea în minge…
Născut pe 19 aprilie 1993, Leonard Manole a jucat sezonul trecut în 21 de meciuri pentru FC Argeş, marcând un gol şi luând trei cartonaşe galbene. Manole este evaluat de prestigiosul site german de transferuri transfermarkt.de la 175.000 de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.