Mai mulți furnizori de gaze au fost amendați. Nu au fost corecți când au promovat noile oferte

Mai mulți furnizori de gaze au fost amendați. Nu au fost corecți când au promovat noile oferte. Mai multe companii care furnizează gaz au fost sancționate joi de Autoritatea de Reglementare în Energie (ANRE) pentru că nu le-au spus clienților – cărora le-au promis prețuri fixe – că acestea pot fi modificate. 800.000 de lei a fost cea mai mare amendă și a fost primită de trei companii: ENGIE, E.ON și Restart Energy. Pentru aceeași problemă și cei de la Premier Energy au fost sancționați cu 200.000 de lei. Primele două companii au anunțat că vor contesta amenda, argumentând că nu au greșit cu nimic, pentru că prețurile de achiziție a gazului au explodat în ultima vreme la nivel internațional.

În plus, ANRE a cerut celor patru furnizori să respecte ofertele care au stat la baza încheierii de contracte și să le livreze clienților, pe toata perioada de valabilitate a ofertelor, gaz la preț fix.

Firmele din grupul Enel au fost și ele sancționate pentru că au pus pe piață oferte în care nu era trecut clar, printre altele, cât timp erau valabile.

Cea mai mică amendă au primit-o cei de la Nova Power&Gas. Furnizorul a fost sancționat pentru că nu spunea clar care este perioada din ofertă în care clienții primesc gaz la preț fix și când prețul devine unul variabil.

Cu cât a amendat ANRE furnizorii de gaze

  • Engie: 800.000 lei
  • EON: 800.000 lei
  • Restart Energy One: 800.000 lei
  • Premier Energy: 200.000 lei
Motivul: În ofertele lansate public cu un preț fix, valabil 6-12 luni, nu au menționat, că furnizorul își rezervă dreptul de a modifica pe parcursul acestei perioade preţul ofertat.
  • Enel Energie: 30.000 lei
  • Enel Energie Muntenia: 30.000 lei

Motivul: În oferte nu se menționa data de întocmire și nici perioada de valabilitate.

  • Nova Power&Gas: 30.000 lei

Motivul: Încheierea de contracte de furnizare a gazelor naturale în care nu se menționa perioada cu preț fix garantat din oferta tip acceptată de clienți.

Valoarea totală a amenzilor date de ANRE furnizorilor de gaz se ridică la circa 2,7 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here