ivanescuGuvernatorul Băncii Naţionale a României este, pe lângă un foarte bun finanţist, şi un extraordinar om de afaceri, care face bani frumoşi din cultivarea viei, producţia de vin şi, mai nou, agroturism sau turism viticol.
La succesul său a contribuit, într-o oarecare măsură, şi bunul său prieten, magnatul argeşean Nicolae Ivănescu. Acesta îi este vechi amic şi tovarăş de vânătoare, bancherul Isărescu fiind văzut de multe ori în Argeş pe fondurile gestionate de cel supranumit „Nenea”. Tocmai de aceea, când Isărescu a avut nevoie de ajutor pentru a-şi pune pe picioare ferma viticolă de la Drăgăşani, cel care i-a sărit în ajutor, cu lemnul pentru garduri, construcţia foişoarelor şi a cabanelor dintre vii şi alte acareturi a fost tocmai Ivănescu.
Din aproape în aproape, ferma guvernatorului a  luat amploare, iar brandul „Casa Isărescu“ a crescut, doar în 2013, cu 18% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Astfel, în 2013, firma a înregistrat un profit de 125.000 de euro, faţă de 106.000 euro, înregistrat în 2012. Rezultate în creştere au fost înregistrate şi în 2012, faţă de 2011. Cifra de afaceri a firmei „Măr SRL” pentru 2013 a fost de 530.000 de euro. 
Domeniile viticole ale guvernatorului cuprind 40 de hectare de viţă de vie la Drăgăşani, unde există şi un magazin de desfacere, o cramă  şi un cu depozit de vin. Pensiunea a fost deschisă pentru apropiaţi de anul trecut, iar, de anul acesta, ar urma să fie deschisă şi pentru turişti. „Casa Isărescu” produce soiurile de vin Fetească Regală, Crâmpoşie selecţionată şi Sauvignon Blanc, iar preţurile pornesc de la 20 de lei pentru o sticlă de Crâmpoşie, vin alb sec, şi ajung chiar şi la 50 de lei pentru Cabernet Sauvignon. Crama are o capacitate de producţie de 100.000 de sticle pe an.
În aceste condiţii, vechiul prieten Nicolae Ivănescu vrea să intre şi el în afacerea guvernatorului, cu care se află, potrivit unor zvonuri, în negocieri serioase pentru a deveni unic distribuitor al respectivelor vinuri în judeţ, şi nu numai!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI