PEREŢII SE DĂRÂMĂ, AMINTIRILE RĂMÂN Fosta Grădiniţă cu Program Prelungit nr. 3 din Piteşti, locul pe unde au trecut mii de piteşteni, va deveni, în curând, o simplă amintire, deoarece unul dintre cei mai bogaţi argeşeni, Gheorghe Badea, patronul de la Grupul „Componente Auto”, va demola clădirea şi va construi aici cel mai mare centru de afaceri din judeţ. Noul imobil va fi ridicat pe Calea Bucureşti, chiar pe locul unde s-a aflat fosta Grădiniţă cu Program Prelungit nr. 3 Piteşti. Centrul va funcţiona într-o clădire de 10 etaje, care se vrea a fi cea mai înaltă din Piteşti.

Pentru ridicarea ei va fi demolată clădirea fostei grădiniţe, care a fost deja dezafectată, iar lucrările au început prin defrişarea spaţiului verde şi a copacilor bătrâni de câteva zeci de ani din jurul acesteia. Clădirea a fost cumpărată de Gheorghe Badea de la moştenitorii foştilor proprietari, trei la număr, persoane în vârstă din Bucureşti, care au reuşit să obţină, în urmă cu mai multă vreme, retrocedarea imobilului. Timp de câţiva ani însă, clădirea a fost folosită în continuare de municipalitate în scopul cunoscut, de Grădiniţă cu Program Prelungit, Primăria Piteşti plătind chirie, după care a renunţat, motiv pentru care moştenitorii au scos-o la vânzare.
În urmă cu aproximativ doi ani, Gheorghe  Badea a cerut Consiliului Local Piteşti aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru ridicarea noii clădiri. Din câte se pare, întârzierea a fost determinată de încercările magnatului Badea de a obţine fonduri nerambursabile pentru ridicarea Centrului. Între timp, patronul de la GIC a obţinut atât autorizaţia de demolare, cât şi pe cea de construcţie. După cum se poate vedea şi din fotografii, există însă şi nostalgici care nu sunt de acord cu demolarea unei clădiri prin care au trecut mii de piteşteni.
Curios este şi faptul că Primăria Piteşti avea drept de preemţiune la cumpărarea clădirii, însă nu a dorit să o facă, iar clădirea a ajuns în proprietatea unuia dintre cei mai bogaţi oameni din judeţ, Gheorghe Badea, care, întâmplător sau nu, este şi naşul de cununie al fiicei primarului Tudor Pendiuc.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI