Primarul de la Băiculeşti, păcălit de o firmă de vidanjare

În urmă cu cinci ani, unitatea militară de la Băiculeşti, care avea statut de depozit de combustibil pentru avioanele armatei, a fost desfiinţată. Cei 33.000 de mp de teren, majoritatea cu pădure, dar şi clădirile aferente, au trecut în administraţia Consiliului Local Băiculeşti. La mijlocul anului 2010, o parte din unitate – fosta cazarmă şi alte două clădiri – a fost cedată Consiliului Judeţean, care dorea să amenajeze aici un azil de bătrâni.

Pentru restul unităţii, partea împădurită, preotul – primar Gheorghe Bărănescu avea planuri mari: să facă o pensiune turistică unică în ţară, numai că nu dispunea de banii necesari, motiv pentru care primarul a decis să concesioneze şi partea rămasă la Consiliul Local unei firme din Bucureşti, SC Procarb 2000 SRL, o societate specializată în servicii de desfundare şi vidanjări.
După doi ani, firma de vidanjare şi-a strâns calabalâcul şi a plecat, iar popa Bărănescu a rămas cu ochii în soare: „Nu s-a făcut nicio investiţie acolo, ba chiar au şi stricat unele lucruri. Nu mai este nicio firmă, a dispărut într-o noapte şi nici nu mai ştiu cum să dau de ei să-mi recuperez banii! Cică au plecat prin străinătate!”, ne-a declarat primarul.
Supărat că a luat ţeapă, primarul a renunţat şi la visul de a mai construi pensiunea, aşa că a cedat cu totul, adică şi partea de unitate care revenea Consiliului Local Băiculeşti: „Nu mă mai întrebaţi nimic de unitatea asta, că nu mă mai interesează! Prin hotărâre de Consiliu, am dat-o pe toată în administrarea Consiliului Judeţean Argeş. Aşa că întrebaţi-i pe ei ce vor să facă acolo!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.