Argeşul a fost şi în trecut, şi este şi în prezent, unul dintre cele mai puternice judeţe în ceea ce priveşte producţia pomicolă a ţării, însă niciodată până acum nu a existat un brand sub care acestea să fie comercializate – sau măcar popularizate – în restul ţării. Meritul de a crea şi introduce pe piaţă prima marcă înregistrată în acest domeniu le revine proprietarilor livezii de meri şi fructe de pădure înfiinţată la Corbi, în urmă cu doi ani, Mihai Ungurenuş şi tatăl său, fost primar al comunei.

De altfel, domnia-sa este cel care se ocupă acum în mod special de treburile plantaţiei, în timp ce fiul său, cel care a avut ideea acestei afaceri, se ocupă de treburile de marketing şi imagine. Începând din acest an, merele din soiuri comparabile cu cele de import şi fructele de pădure ca zmeura, murele şi afinele, de o calitate deosebită, datorită tehnologiilor de ultimă oră aplicate în culturi, vor putea fi găsite pe piaţă sub numele de „Livada bunicului”.
Numai că lucrurile nu se vor opri aici, proprietarii intenţionând să îşi promoveze marca şi produsele şi pe piaţa europeană, stabilind astfel o altă premieră  la nivel de ţară. „La nivel de România, lucrurile sunt rezolvate, marca e înregistrată şi totul e pus la punct din acest punct de vedere. Suntem, într-adevăr, primii producători care avem o marcă înregistrată pe produsele noastre, primul brand de acest fel din ţară. Deocamdată nu am stabilit şi imaginea, încă mai discutăm cu cei care ne fac conceptul, dar în curând  vom scoate pe piaţă produsele, sub numele şi ambalajul nostru, personalizat. În paralel, am început şi formalităţile pentru înregistrarea mărcii la nivel european. Sperăm să meargă repede şi să nu întâmpinăm probleme nici acolo”, ne-a declarat Mihai Ungurenuş. Primele fructe, care vor putea fi găsite mai întâi îi pieţele de producător din Piteşti şi, nu peste mult timp, în marile lanţuri de hipermarketuri, vor fi zmeura şi murele, iar mai apoi şi afinele, pentru ca, din toamnă, să apară merele. De remarcat este că toate culturile sunt bio, ceea ce  creează livezii de la Corbi premisa unui succes comparabil cu „Magiunul de Topoloveni”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI