Sâmbătă dimineaţă a fost o vreme mohorâtă, parcă şi cerul plângea pentru cel ce a fost George Ziguli.

Sufletul echipei de baschet masculin a Piteştiului a fost condus pe ultimul drum, lăsând în urma sa multe lacrimi şi o durere fără margini. Cum ajungeai la Sala Sporturilor un peisaj apocaliptic te întâmpina.

Două maşini pline de coroane te întâmpinau, iar feţele îndurerate ale celor prezenţi acolo, exprimau o parte din suferinţa pe care fiecare în parte o simţea.

Voleibalistele au venit să aprindă şi ele o lumânare, după ce vineri după-amiază componentele echipei de handbal feminin de la SCM Universitatea Piteşti au venit să aprindă o lumânare la căpătâiul lui George Ziguli. Voleibalistele au oferit un ultim omagiu celui ce a adus la Piteşti un titlu de campioană naţională la baschet masculin.

Durere fără margini şi pentru Tudor Costescu, unul dintre antrenorii care au făcut istorie pentru Piteşti în baschetul masculin. Cu el la timona echipei şi cu un vulcanic George Ziguli în tribune, Piteştiul a obţinut Cupa României şi apoi Supercupa României, pentru ca în toamna lui 2012 să vină şi o participare în cupele europene. „Este o mare pierdere pentru baschetul românesc. Asemenea persoane, care fac totul pentru acest sport, sunt foarte puţine, iar eu sunt foarte trist pentru că am lucrat cu George Ziguli şi acum îl conducem pe ultimul drum. Este trist să vin la Piteşti şi să îmi văd prietenii supăraţi“, a declarat Tudor Costescu.

Secretarul de stat Carmen Tocală, fost preşedinte al Federaţiei Române de Baschet, a fost şi ea prezentă la acest trist eveniment. Aceasta a sosit la Piteşti undeva în jurul orei 10:30 şi a făcut o scurtă declaraţie: „Este păcat că Piteştiul pierde un om ca George Ziguli. Am fost la multe meciuri de baschet la Piteşti şi ştiu ce însemna un joc aici cu domnul Ziguli în tribune. Din păcate, atmosfera aceea nu se va mai repeta niciodată pentru că nimeni nu ştie să facă ceea ce făcea dânsul“, a declarat Carmen Tocală. (sursa: ziarultop.ro)

Comments

comments

DISTRIBUIȚI