Prezent sâmbătă la Curtea de Argeş, premierul Victor Ponta a declarat că dacă va fi ales preşedinte va aduce în discuţia publică chestiunea formei de guvernământ, neexcluzând nici posibilitatea organizării unui referendum, în urma căruia românii să decidă ce formă de guvernământ trebuie să aibă țara noastră.

“Dacă voi fi preşedinte, voi fi acel preşedinte care va supune în discuţia publică, pentru prima dată în mod serios, şi dacă va exista o mişcare publică în acest sens, chiar unui referendum, forma de guvernământ. Cred că nu mai suntem în anii ’90, când ne temeam că vine regele să ne ia ţara. Cred că există deja o discuţie serioasă în societatea românească şi că, după ce scăpăm de tot felul de dezbateri politice sterile, o dezbatere serioasă şi, până la urmă, o expresie a opiniei publice asupra formei de guvernământ trebuie făcută de către cel care va fi viitorul preşedinte al României”, a declarat Victor Ponta.

„După 2012, de fiecare dată am arătat respectul cuvenit și am avut o relație extrem de bună cu Casa Regală și de fiecare dată am recunoscut rolul fundamental pe care monarhia, alături de biserică, alături de armata română, l-au avut în ceea ce înseamnă ființa națională și statul român”, a mai spus Ponta.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI