Sâmbătă a fost o zi cu totul şi cu totul specială petru sportul argeşean. În organizarea Direcţiei Ju­­deţene pentru Sport şi Ti­ne­ret, a Comitetului Olimpic şi Spor­tiv Român – prin Academia Olim­pi­că, filiala Argeş – cu sprijinul Pri­măriei municipiului Piteşti, prin Sport Club Municipal Piteşti, ISJ Argeş, Asociaţia Judeţeană de Atletism Argeş şi Asociaţia Ju­de­ţeană „Sportul pentru Toţi”, Ar­geş, a avut loc la Piteşti un concurs de cros cu adevărat special. Evenimentul, desfăşurat sub sloganul „Aleargă pentru sănătatea ta”, a reunit la start 118 participanţi, dintre aceştia mulţi fiind oameni simpli cărora le place mişcarea. Printre participanţi i-am întâlnit pe Denisa Dra­gomir, proaspăt cam­pi­oană bal­canică de senioare la aler­gare montană, dar şi Alina Za­haria, multipla campioană la ju­do. Tot atunci, primarul Tudor Pendiuc i-a acordat titlul de Cetăţeran de Onoare al Piteştiului sportivei Laura Badea. Marea campioană olimpică la scrimă este argeşeancă, iar titlul primit i-a produs o mare surpriză. La final, Laura Badea a acordat un scurt interviu cititorilor „Universului Argeşean”

Cum comentezi faptul că ai fost desemnată Cetăţean de Onoare al Piteştiului?
Sunt extrem de emoţionată… Sunt surprinsă şi mai ales sunt … Nu ştiu. Nu îmi mai găsesc cuvintele. Ce mi s-a întâmplat astăzi este cu adevărat fantastic. Vă spun cu mâna pe inimă că nu mă aşteptam la aşa ceva.

Ce reprezintă această distincţie?
În primul rând, vreau să vă spun că niciodată nu voi înşela încrederea care mi s-a acordat acum. Apoi, veţi vedea că o să reprezint cu cinste acest titlu şi că voi încerca să fac totul pentru ca Argeşul să aibă mai mereu de câştigat nu numai din punct de vedere sportiv… Una peste alta, îi mulţumesc domnului primar şi mai ales piteştenilor.

Să revenim acum la evenimentul sportiv… Cum ţi s-a părut?
Nu a fost o întrecere propriu-zisă, ci a fost o alergare de plăcere. Cu toate că mă aşteptam să vină mai multă lume, cred că a fost un real succes. În ziua de azi, sportul de plăcere are tot mai multă atracţie la public. Sunt convinsă că, prin ce au făcut acum, piteştenii au deschis doar o portiţă. De acum înainte, tot mai mulţi piteşteni vor merge să alerge singuri, prin parcuri, astfel încât la viitoarea manifestaţie de acest gen să fie o participare mult mai numeroasă. Oricum, repet, acţiunea este una impresionantă.

Ai fost una dintre marile noastre sportive. De ce crezi că, în ultimul timp, sportul românesc se află pe o pantă descendentă?
Nu ştiu dacă e adevărat ceea ce spuneţi dumneavoastră. Este însă adevărat că, în ultimul timp, rezultatele nu au mai fost atât de strălucite ca în trecut. Mă uit peste tot şi nu mai văd acea dragoste de sport pe care o aveam eu când eram mică şi asta se datorează în primul rind societăţii în care trăim. Tinerii din ziua de azi au alte priorităţi, ei se gândesc mai întâi la cum să se distreze şi la ce să îşi mai cumpere ca să fie în trend cu moda. Avem în continuare performanţe mari la sporturi precum gimnastica, scrima sau altele… Dar parcă strălucirea nu mai este aşa… ca pe vremuri. Este esenţial pentru toţi ca orice copil să poată să încerce să facă sport şi abia apoi, dacă nu are cu adevărat valenţe, să renunţe.

În ziua de azi, orice performanţă majoră se cere răsplătită cu bani grei.
Aşa este normal. Nu spun că pe vremea când eu concuram nu se plătea performanţa, dar acum parcă toată lumea visează la bani. Un mare campion trebuie să îşi primească răsplata, dacă este cu adevărat un mare campion. Dar parcă banul prea a acaparat pe toată lumea.

De ce nu avem şi noi la Piteşti o adevărată şcoală de scrimă, spadă sau floretă?
Este o mare dorinţă a mea şi sper să o pot realiza pe viitor. Cine ştie… poate că, peste ceva timp, o să aveţi aşa ceva şi la Piteşti.

Îţi place fotbalul?
Cum să nu? Sunt chiar o mare admiratoare a ehipei FC Argeş. Am în vene sânge de argeşean, aşadar şi culoarea sângelui meu este cam…violetă. Tatăl meu a fost un mare fan al lui Dobrin, iar mie mi-au rămas întipărite în memorie driblingurile Gâscanului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI