De curând, la iniţiativa primarului Gheorghiţă Boţârcă, în zona Topoloveni a luat fiinţă Grupul de Acţiune Locală „Drumul Carelor”, ce grupează 51 de entităţi publice şi private, printre care comunele Leordeni, Bogaţi, Priboieni, Beleţi-Negreşti, Boţeşti, Boteni, Vultureşti, Davideşti, Stâlpeni şi Hulubeşti (Dâmboviţa), precum şi membri din diverse asociaţii şi organizaţii.

În urma procedurii de selecţie a Grupurilor de Acţiune Locală în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), dosarul depus de GAL şi intitulat „Drumul Carelor” a fost declarat eligibil pentru finanţare, iar anul viitor va începe concret şi derularea proiectelor ce vor fi finanţate prin intermediul acestuia.

Grupul „Drumul Carelor” reprezintă un parteneriat public – privat – societate civilă şi are rolul de a elabora, implementa şi administra strategiile integrate de dezvoltare locală. „Avem în vedere 102 proiecte, construite pe 6 măsuri de finanţare. Mare parte se adresează sprijinirii fermierilor din zonă, pentru potenţarea specificului local, pe pomicultură şi apicultură. Îi vom ajuta cu ghiduri de finanţare şi derularea activităţii în proiecte de construire şi manageriat a unor spaţii de depozitare, refrigerare, sortare şi valorificare a producţiei, precum şi construcţia de ferme cu specific. În ceea ce priveşte partea de administraţie publică locală, vrem să punem pe picioare câteva proiecte prin care să impulsionăm dezvoltarea mediului de afaceri şi să investim în acţiuni de mediu, mai ales pe sănătatea publică. În mare, proiectele se referă la creşterea calităţii vieţii şi diversificarea activităţilor economice din spaţiul rural, îmbunătăţirea mediului şi a spaţiului rural, creşterea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier şi stimularea formării de parteneriate”, ne-a declarat Gheorghiţă Boţârcă, edilul din Topoloveni, care este şi preşedintele GAL-ului „Drumul Carelor”.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI